Računalništvo, telefonija
26.02.2018 14:35
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lenovo prenosniki za mobilno generacijo

Lenovov oddelek računalnikov in pametnih naprav razvija nove izdelke, ki bodo s pomočjo obogatene inteligence spremenili uporabniške izkušnje.
Lenovo prenosniki za mobilno generacijo
Lenovo prenosniki za mobilno generacijo

Na sejmu MWC Lenovo predstavlja novi prenosnik Yoga 730 (na voljo s 13- ali 15-palčnim zaslonom) in novi 14-palčni Yoga 530 – gre za nove člane družine hibridnih prenosnikov, ki so namenjeni mobilni generaciji. Novi so tudi prilagodljivi prenosniki, opremljeni s sistemom Windows 10, ki prinašajo še več zmogljivosti, a hkrati ohranjajo praktičnost tablic, ki je pionirske naprave Lenovo Yoga spremenila v ikonsko blagovno znamko. Nova Yoga 730, podprta z umetno inteligenco, uporabniku omogoča upravljanje brez uporabe rok. Vgrajeni ima digitalni pomočnici Cortano in Alexo, zato uporabniku nudi večjo izbiro, ta pa z napravo lahko upravlja tudi z drugega konca prostora, saj glasovne ukaze prepozna tudi z večje oddaljenosti.

Tri trpežne računalnike sestavljajo modeli Lenovo 500e, 300e 2-v-1 in 100e iz družine Chromebook. Poleg trpežne zasnove, ki računalnik varuje pred padci in politjem tekočine, je prenosnik 300e Chromebook opremljen s tehnologijo Lenovo Enhanced Touch, ki uporabniku omogoča rabo in interakcijo z vsakdanjimi predmeti, model 500e Chromebook pa je opremljen z naprednim pisalom EMR™ Pen z inovativnimi Googlovimi algoritmi za pisanje in skiciranje brez zaostankov.

Pametnemu domu je namenjena naprava Lenovo Smart Display, ki je bila najavljena na sejmu CES 2018, omogoča pa bolj udobno in intuitivno rabo vseh tehnologij. Uporabnik se pogovarja s pomočnikom Google Assistant™, ta pa mu odgovarja preko zvočnika in s prikazom informacij na živobarvnem in na dotik občutljivem zaslonu polne visoke ločljivosti. Ker naprava deluje kot stičišče vseh pametnih rešitev v pametnem domu, lahko krmili osvetlitev, sistem hlajenja in ogrevanja in druge pametne naprave samo z uporabo glasu uporabnika, ta pa lahko dogajanje spremlja na zaslonu naprave.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku