Računalništvo, telefonija
04.07.2019 10:10
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaspersky in Interpol podpisala nov sporazum o sodelovanju

Družba Kaspersky, globalna ponudnica kibernetskih varnostnih rešitev, in Interpol sta podpisala nov petletni sporazum, s katerim bosta okrepila svoje sodelovanje na področju boja proti kibernetskemu kriminalu po celem svetu. Gre za drugi dogovor med organizacijama, ki sledi podpisu sporazuma iz leta 2014.
Kaspersky in Interpol podpisala nov sporazum o sodelovanju
Kaspersky in Interpol podpisala nov sporazum o sodelovanju

Eugene Kaspersky, glavni izvršni direktor družbe Kaspersky, in Tim Morris, izvršni direktor policijskih storitev pri Interpolu, sta danes podpisala sporazum o prispevku, po katerem bo družba Kaspersky Interpolu zagotovila podporo človeškim virom, usposabljanje in strokovno obveščanje o aktivnostih s področja kibernetskega kriminala. Tako bo krepila zmožnosti Interpola za odkrivanje kibernetskih groženj. Podpisna slovesnost je potekala v okviru dogodka INTERPOL World 2019, ki trenutno poteka v Singapurju.

Sodelovanje krepi že vzpostavljen odnos med organizacijama ter preko pretoka informacij in tehnologije zagotavlja podporo Interpolu pri preiskavah, povezanih s kibernetskim kriminalom. V okviru novega sporazuma bo družba Kaspersky delila informacije o svojih raziskavah o kibernetskih grožnjah in priskrbela potrebna orodja za pomoč pri celostni digitalni forenziki s ciljem okrepiti prizadevanja za preprečevanje kibernetskih napadov.

»Z vzponom naprednih povzročiteljev nevarnosti je sodelovanje med ekosistemi in deljenje strokovnega znanja bolj pomembno kot kadarkoli prej. Navdušeni smo, da nadaljujemo naše partnerstvo z Interpolom in da lahko opolnomočimo organe kazenskega pregona z informacijami in tehnologijo, ki so potrebne za boj proti kibernetskemu kriminalu po vsem svetu,« je na slovesnosti ob podpisu sporazuma izpostavil Eugene Kaspersky, glavni izvršni direktor družbe Kaspersky.

Družba Kaspersky se zaveda, da kibernetski kriminal ne pozna meja, ter redno sodeluje pri skupnih akcijah in preiskavah kibernetskih groženj z globalno skupnostjo s področja varnosti informacijske tehnologije, mednarodnimi organizacijami, kot je Interpol, organi kazenskega pregona in odzivnimi centri za kibernetsko varnost (CERT) po vsem svetu. Kot prva med ponudniki kibernetskih varnostnih rešitev je družba Kaspersky nedavno oznanila napredno brezplačno storitev za organe kazenskega pregona. Cilj storitve je okrepiti ozaveščenost o delovanju storitev Kaspersky ter kako lahko te pomagajo pri boju proti kibernetskemu kriminalu in naprednim grožnjam.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PRISTOP d.o.o., KASPERSKY LAB
Za več informacij so vam na voljo pri PRISTOP d.o.o., KASPERSKY LAB
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PRISTOP d.o.o., KASPERSKY LAB? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku