Pametne ure
02.10.2021 08:01
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako so zadnji meseci vplivali na vaše fizično počutje?

Glede na raziskavo podjetja IPSOS, ki so jo za Huawei izvedli v nekaterih državah Srednje in Vzhodne Evrope, so vprašani v zadnjih mesecih pogosto zaznali poslabšano telesno počutje.

Vse pogosteje se bojujete s prekomerno težo

Zaradi težav, ki jih povzroča svetovno zdravstvena kriza, se vse več ljudi trudi ohraniti kondicijo in dobro telesno pripravljenost. Razlogov je sicer več, a poglavitni je to, da več časa preživimo doma in se manj gibljemo. 57 % vprašanih je namreč priznalo, da več časa preživi pred televizijskim zaslonom in kar 31 %, da zaradi tega zaužije več hrane. Posledično je 38 % zaznalo povečanje telesne teže. Drugi razlogi poslabšanja telesnega počutja so lahko še motnje spanja in visoka raven stresa, kar je ravno tako vse večji problem.

Pripravljeni za izboljšave

Raziskava je pokazala pozitiven trend. 63 % vprašanih čuti potrebno po izboljšanju telesnega počutja, 46 % jih namerava znižati telesno težo in kar 35 % kupiti pametni telefon ali uro, da bi lažje dosegli cilj. Kako? 45 % vprašanih namerava podaljšati čas rekreacije oziroma ukvarjanja s športom in 38 % se bo začela ukvarjati z novim športom. Dobra četrtina jih pri tem meni, da bi bila pametna ura primerna sopotnica. Zagotovo boste v naboru več kot 100 športnih načinov pametne ure serije Huawei Watch 3 zlahka odkrili novo dejavnost. Če bi se radi preizkusili v netipičnih, kot so ples, joga ali borilni športi, zna slediti tudi tem. Zbrane podatke, kot so srčni utrip, porabljene kalorije in celo nasičenost kisika v krvi, lahko pregledujete v aplikaciji Zdravje in jih primerjate s prejšnjimi vadbami.

S pametno uro zlahka nadzirate druge telesne znake, ki prav tako vplivajo na splošno počutje, kot so motnje spanja in raven stresa. Kar ravno tako lahko pomaga izboljšati telesno pripravljenost.

Nanjo lahko vedno računate

Življenje se spreminja, kot tudi tehnologiji, toda na eno stvar lahko vedno računate. Na vzdržljivost baterij v napravah Huawei. Ne glede, ali potrebujete pametno uro, zapestnico ali pametni telefon, torej napravo, ki vam bo pomagala doseči zastavljene cilje telesne pripravljenosti in dobrega počutja, vedno vam bo stala ob strani. Nikdar ni prepozno, zato si oglejte ponudbo pametnih naprav, ki vas bodo motivirale in pomagala spremljati napredek.

Širok ekosistem naprav

Huawei je sicer poleg pametnih ur serije Watch 3 in pametnih zapestnic Band 6, ki so odličen pripomoček za spremljanje zdravja, slovenskim uporabnikom nedavno predstavil tudi tablični računalnik MatePad 11, brezžične stereo slušalke FreeBuds 4 ter izjemen računalniški monitor MateView.

Več informacij na: https://consumer.huawei.com/si/

Vas zanima več iz te teme?
pametne ure nosljive naprave Huawei pametne ure

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.



Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CREACTION GAJ CERJAK s.p.

Prvomajski trg 12, 6330 Piran/pirano, Tel: 041 685 407
Vsi si želimo, da naš računalnik čim dlje deluje hitro in brezhibno, še posebej ko govorimo za poslovne računalnike, ki hranijo veliko količino podatkov zaupne narave. Vsak ... Več

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več

OTEL d.o.o.

Klavčičeva ulica 12, 1241 Kamnik, Tel: 041 505 323
Tehnologija optičnih vlaken in optične komunikacije je že nekaj časa prisotna na trgu informacijske tehnologije in tudi dostopna končnim uporabnikom. Optična tehnologija olajša ... Več
Srebrni partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več