Računalništvo, telefonija
22.08.2013 17:32

Deli z drugimi:

Share

Kaj je novega pri Cluster Data ONTAP 8.2?

Clustered Data ONTAP uporablja Storage Virtual Machines (SVM, prej imenovan V-server) za ločitev dostopa podatkov od fizičnih naprav za shranjevanje.
Kaj je novega pri Cluster Data ONTAP 8.2?
Kaj je novega pri Cluster Data ONTAP 8.2?

Izboljšajte upravljanje delovnih obremenitev s kakovostjo storitve

NetApp diskovni sistem je mogoče razdeliti na različne SVMje, vsi pa so vodeni glede na svoje pravice in dovoljenja. SVMji se uporabljajo za varno izolacijo posameznih uporabnikov – na primer pri ponudnikih oblačnih storitev – ali pri individualnih aplikacijah, delovnih skupinah, poslovnih enotah in tako naprej. Svoje vire lahko prilagodite brez motenj, saj SVM ni vezan na direktno strojno opremo.

Vsaka vloga ali najemnik ima ponavadi svoj SVM, tako je lahko vsak SVM upravljan s strani lastnika aplikacije ali uporabnika. Shranjevalna podpora, ki je upravljana s strani aplikacij in je dosegljiva preko OnCommand® vtičnikov in API-je, lastnikom aplikacij omogoča avtomatično oskrbo, zaščito, in upravljanje podatkov s pomočjo orodij, ki jih že poznajo.

Clustered Data ONTAP 8.2 doda upravljanje obremenitev

Vedno, ko shranjevalni sistem obremenite z velikimi količinami, obstaja možnost, da pretirana dejavnost z ene obremenitve vpliva na druge. To še posebaj velja za heterogena okolja, kot so ponudniki oblačnih storitev, kjer imajo malo ali nič podatkov o tem kaj počne posamezni uporabnik s skladiščenjem, ki ga ponujate podjetju. Zato so Clustered Data ONTAP 8.2 dodali zagotavljanje kakovosti storitve (QoS), ki so del osnovnega operacijskega sistema in tako ni potrebno ločeno licenciranje.

QoS upravljanje obremenitev vam omogoča, da s tem ko kreirate politike tudi definirate ravni storitev, ki nadzorujejo vire, ki jih lahko porabljajo predmeti za shranjevanje, kot so LUNi in datoteke (vključujoč VMDK), SVMji za upravljanje uspešnosti ali izboljšanja zadovoljstva strank. Meje so postavljene v MB/sek ali I/O operacijah na sekundo (IOPS). Omejitve MB/sek delujejo najboljše pri obremenitvah, ki upravljajo velike I/O bloke, medtem ko so IOPS omejitve najboljše pri transakcijskih obremenitvah.

QoS vam omogoča, da utrdite številne obremenitve ali najemnike in to brez strahu, da bi najpomembnejše aplikacije trpele ali da bi dejavnost v eni najemniški pregradi vplivala na drugo.

Uporaba QoS

S pomočjo dokumentov dobre prakse boste dobili najboljše rezultate s QoS.

QoS trenutno deluje z gručo do osem vozlišč. V množici lahko postavite omejitve na različnih vrstah shranjevalnih sistemov vendar ne morete gnezditi omejitev na predmetih. Na primer, če postavite omejitev na količino, ne morete postaviti tudi omejitve na LUNe ali datoteke znotraj tega obsega. Podobno, če postavite omejitev na SVM, ne morete povečati omejitev na shranjevalnih sistemih znotraj SVMja. Vsak predmet v SVMju je zajet v okviru politike na SVMju.

QoS se uporablja za kreiranje skupine politik in za kreiranje omejitev vsaki skupini politik. Na primer, skupina politik lahko vsebuje samo en SVM, številne SVMje, ali pa skupek količin, ki jih uporablja aplikacija. V virtualnih okoljih, lahko skupina politik vsebuje eno ali več VMDK datotek ali LUNov, ki vsebujejo shranjene podatke. Omejitev uporabe skupine politik je združena omejitev za vse predmete, ki jih skupina politik vsebuje. Planer aktivno nadzoruje delo, tako da so sredstva pravično razdeljena med vse predmete v skupini.

Upoštevajte, da predmetom ni potrebno biti na isti strojni opremi, če se kakšen predmet premakne, učinek omejitve politike še vedno ostane enak. Lahko uredite omejitev pri politiki skupine na način IOPS ali MB/s, vendar ne oba načina hkrati.

Ko politika skupine doseže zmogljivostno omejitev, se v protokolarni plasti zgodi zaustavitev. Dodatni I/O je postavljen v vrsto in ne vpliva na ostale vire v gruči. Doseg omejitve je za aplikacije ali končnega uporabnika podoben obnašanju, ki bi ga pričakovali, ko se fizični shranjevalni sistem približa meji zmogljivosti.

Clustered Data ONTAP 8.2 ponuja številne dodatne funkcije, ki razvijajo zmogljivost NetApp diskovnih sistemov. Skrbi tudi za zmanjšanje izpadov, tako da bo vaše okolje za shranjevanje bolj učinkovito in prilagodljivo.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem OUR SPACE APPLIANCES d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri OUR SPACE APPLIANCES d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Deduplikacija je proces odpravljanja podvojenih podatkov in s tem sprostitev zasedenih pomnilnih kapacitet in izboljšanja zmogljivosti diskovnih sistemov.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem OUR SPACE APPLIANCES d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MLACOM d.o.o.

Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več
Srebrni partner

Editor d.o.o.

Velika pot 29, 5250 Solkan, Tel: 08 200 17 70
Družba Editor že več kot 15 let razvija rešitve za digitalno preobrazbo podjetji. Našim strankam in poslovnim partnerjem nudimo celovit nabor integriranih rešitev za spletno ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več
Zlati partner

VERACOMP d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 50
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več