Računalništvo, telefonija
06.05.2008 11:22
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

IronPort izpopolnjuje ‘web reputation’ filtre

IronPort Systems, vodilni ponudnik rešitev za zagotavljanje varne elektronske pošte in internetne varnosti, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o., je javnosti predstavil izboljšave v ‘IronPort Web Reputation Filters’ – to je funkcija, ki skrbi za filtriranje spletnih strani znotraj njihovih rešitev IronPort S-series.

Med IronPort rešitvami smo do sedaj obravnavali predvsem serijo C, ki je namenjena zaščiti e-poštne infrastrukture, serija S pa filtrira promet s svetovnim spletom. Obstoječi filtri so v bistvi že bili med najbolj učinkovitimi v panogi pri lovljenju in blokiranju škodljive vsebine na spletnih straneh, kljub temu pa so jim dodali še dve novi funkciji – ‘URL Outbreak Detection’ ter ‘Botsite Defense’. Ti dodatni zaščitni plasti v varnostni ograji pred škodljivci iz spletnih strani sta dosegljivi v napravah serije S ter preko IronPort SenderBase Network. IronPort zato sedaj strankam ponuja eno izmed najbolj popolnih in učinkovitih varnostnih rešitev za svetovni splet.

Pri IronPort ugotavljajo, da tradicionalne rešitve URL filtriranja niso več učinkovite predvsem zato, ker temeljijo v največji meri na ročnem klasificiranju URL naslovov. Okužene spletne strani, ali take narejene namerno, ki se skrivajo za legalnimi kategorijami kot so finance, zabava ali novice, se zato brez težav izognejo varnostnim rešitvam, ki temeljijo samo na klasifikaciji. Funkcija ‘URL Outbreak Detection’ zaznava in ščiti pred spletnimi mesti, ki še nimajo zabeleženega ‘slovesa’ (reputation) ali vzorca, tipično so take strani nameščene na spletišču, ki gosti bot omrežje, ali pa je kontrolirano iz bot omrežja. IronPort lahko izredno hitro zazna in izolira URL izbruhe po zaslugi SenderBase Network, ki upravlja z eno od največjih baz spletnega in e-poštnega prometa, izvornih strežnikov in vzorcev. Analiza v stvarnem času omogoča obnavljanje varnostnega nivoja IronPort rešitev še preden drugi ponudniki pripravijo vzorce ali spremenijo klasifikacijo. Z novostmi se torej lahko obvarujemo tudi pred napadi z legalnih strani, ki se okužijo s škodljivo vsebino, IronPort-u pa omogočajo tudi spremljanje kriminalne infrastrukture, ki stoji za temi škodljivimi programi, in hitro prilagajanje ter pravočasno blokiranje.


Prijavi napako v članku