Procesorji
23.05.2015 06:54

Deli z drugimi:

Share

Intel Skylake letos jeseni!

Procesorji Intel Skylake bodo občutno pohitrili delovanje osebnih računalnikov!
Procesorji Intel Skylake bodo občutno pohitrili delovanje osebnih računalnikov!

Če trenutno razmišljate o nakupu novega osebnega računalnika, vam priporočamo, da še nekoliko počakate. Podjetje Intel je namreč naznanilo, da bo novo generacijo procesorjev, ki bodo temeljili na osnovi napredne 14 nanometrske tehnologije, ponudil v prodajo med septembrom in novembrom letošnjega leta. Novi Intelovi procesorji s kodno oznako Skylake bodo na voljo tako za namizne kot osebne računalnika, v primerjavi s predhodniki pa bodo pričakovano ponujali večjo zmogljivost ob manjši porabi električne energije.

Podjetje Intel bo skupaj z novimi procesorji kakopak ponudilo v prodajo še prenovljene sistemske pomnilnike DDR4, ki bodo po vsej verjetnosti proizvedeni bodisi v 32 nanometrski bodisi v 36 nanometrski tehnologiji. Ti bodo poleg večje zmogljivosti prinesli tudi manjšo porabo električne energije, kar bodo seveda znali ceniti predvsem uporabniki prenosnih računalnikov. Poleg tega bo podjetje Intel pripravilo še sistemska čipovja družne 100, ki se bodo združljivi z novimi procesorji, proizvajalci osnovnih plošč pa naj bi jih prejeli v teku meseca avgusta.

Kupcem naj bi bile na voljo kar štiri različne družine Intelovih procesorjev in sicer Skylake-U za namizne računalnike, Skylake-Y za hibridne prenosne računalnike in tablične računalnike, Skylake-H za prenosnike in Skylake-H za zmogljivejše namizne računalnike in strežnike. Več o novincih naj bi bilo znanega najkasneje v drugi polovici letošnjega poletja.

Vas zanima več iz te teme?
Intel procesorji

Prijavi napako v članku