Življenjski slog
28.02.2024 07:11

Deli z drugimi:

Share

Hibridne sončne elektrarne za samooskrbno prihodnost

Sončne elektrarne predstavljajo odlično rešitev za premik proti trajnostni energetiki. Ne le, da zmanjšujejo emisije ogljikovega dioksida, ampak tudi odvisnost od fosilnih goriv.

Pri prehodu na sončno energijo je ključno, da izberete partnerja, ki vam bo zagotovil strokovno podporo od začetka do konca postopka vzpostavitve sončne elektrarne.

Zavrnjeno soglasje ni nujno težava

V podjetju Sončni sistemi se zavedajo, da je vsaka investicija v sončno energijo tudi investicija v prihodnost. Z njihovo pomočjo boste lahko uredili vse od samega začetka – zagotovijo vso potrebno dokumentacijo, obenem pa vam nudijo tudi možnost zelenega financiranja, s katerim vam olajšajo pot do sončne elektrarne in zmanjšajo finančno breme.

Za tiste, ki že imate pridobljeno soglasje, imajo opremo na zalogi in vas lahko takoj uvrstijo na seznam za montažo.

Kaj pa če ste prejeli zavrnjeno soglasje? Tudi za to imajo rešitev. Na zalogi imajo namreč hibridne sisteme, ki delujejo tudi brez dovoljenja za oddajo v omrežje. Sistem omogoča 6 različnih režimov polnjenja/praznjenja in je že prilagojen na nove obračunske termine, zato je smotrna odločitev po uveljavitvi nove uredbe za samooskrbo z začetkom letošnjega leta, ki zaključuje obdobje net meteringa.

V Sončnih sistemih dokazujejo, da je med njihovimi prioritetami tudi vaša varnost, in sicer z avtomatskimi gasilnimi aparati, ki se sprožijo v primeru požara elementov sončne elektrarne ali okolice.

Prednosti hibridnega sistema s hranilnikom energije

Baterijski hranilniki so postali rešitev za tiste, ki se srečujete z omejenimi soglasji ali visokimi cenami električne energije. Hibridni sistemi, ki vključujejo sončne elektrarne in baterijske hranilnike električne energije, so verjetno najbolj optimalna izbira za to, da dosežete energetsko učinkovitost.

Hibridni sistem združuje sončno energijo z drugimi viri energije za proizvodnjo električne energije. Ta kombinacija različnih energetskih virov omogoča bolj zanesljivo in stabilno oskrbo, še posebej v situacijah, ko sončna energija ni na voljo, na primer ponoči ali ob oblačnih dneh – takrat jo zagotovi hranilnik. Poleg zanesljive oskrbe je eden glavnih ciljev hibridnega sistema tudi povečanje učinkovitosti ter seveda omenjeno zmanjšanje odvisnosti od enega samega energetskega vira.

Hibridni sistemi pri sončnih elektrarnah se pogosto uporabljajo tudi v oddaljenih območjih, kjer ni zanesljive dostopnosti do električnega omrežja, pa v komercialnih in industrijskih obratih, kjer je pomembno zagotoviti neprekinjeno oskrbo z električno energijo.


Podjetje Sončni sistemi nudi 10 let garancije s pogodbo o vzdrževanju na vse komponente.


Za pravilno načrtovanje učinkovitih samooskrbnih sistemov z baterijskimi hranilniki je ključnega pomena posvet s strokovnjaki. V sončnih sistemih pa vam stojijo ob strani tudi, ko že vse uredite in vaša mala elektrarna obratuje, saj nudijo tudi kakovosten servis in vzdrževanje, kar pripomore k temu, da bo vaša sončna elektrarna nemoteno in učinkovito delovala še mnogo let.


Sončni sistemi so eno izmed največjih podjetij med dobavitelji in postavljalci sončnih elektrarn pri nas. Postavili so jih že več kot 5000.

V kolikor ste odločeni za postavitev sončne elektrarne ali toplotne črpalke, vam do 30. 4. 2024 nudijo brezplačen ogled.


Za idealno kombinacijo dodajte toplotno črpalko

V Sončnih sistemih so pripravili akcijo in oklestili ceno toplotni črpalki TOSHIBA, poleg tega pa so za vas dodali 5 let garancije s pogodbo o vzdrževanju. S tem prejmete izjemno tiho in energijsko varčno napravo z dolgo življenjsko dobo, ki je primerna tako za novogradnje kot za starejše objekte oziroma za vgradnjo ob sanaciji.

TOSHIBA je pionir na področju razvoja kompresorja od leta 1930 in večkratni dobitnik svetovnih nagrad ogrevalne tehnike.

Več o omenjenih rešitvah najdete na www.soncni-sistemi.si/soncne-elektrarne (P.R.)


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Sončni sistemi.
Vas zanima več iz te teme?
Sončne elektrarne pametni dom hranilnik energije


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več
Zlati partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Vsako hitro rastoče podjetje se spopada z odločitvami glede najboljšega poslovnega sistema za upravljanje svojih poslovnih procesov. Pravilna integracija integriranega programskega ... Več

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več