Namizni računalniki
12.02.2024 10:55

Deli z drugimi:

Share

GMKtec NucBox K8 za ljubitelje razširjene resničnosti

Kompaktni računalnik GMKtec NucBox K8 je naprodaj skušaj z očali za razširjeno resničnost. Čeprav ta ni so ravno najboljša, nudijo izjemno uporabniško izkušnjo.
Foto: JD.com
Foto: JD.com

Navidezna in razširjena resničnost sta že nekaj let nadvse vroča tema. Napovedi kažejo, da bosta v prihodnje prišli še bolj do izraza. Do zdaj smo bili v glavnem priča dvema vrstama očal za navidezno in razširjeno resničnost. Ugodnejšim, ki vsebujejo zgolj ustrezne leče in se uporabljajo v navezi s pametnim telefonom ter celovitim in precej dražjim rešitvam, ki ponujajo naprednejšo izkušnjo.

Ne glede na izbrano rešitev sta odlični strojna in programska oprema ključni za končno uporabniško izkušnjo. Tega se dobro zavedajo pri podjetju GMKtec. Ti so namreč pripravili izjemno napredni kompaktni računalniški sistem, ki je na prodaj skupaj z očali za razširjeno resničnost. Čeprav očala ni so ravno najboljša na trgu, nudijo izjemno uporabniško izkušnjo in so kos tudi zahtevnejšim nalogam.

Kompaktni računalnik GMKtec NucBox K8 temelji na osnovi zmogljivega procesorja AMD Ryzen 7 8845HS. Ta podatke preračunava z osmimi fizičnimi jedri, pri polni obremenitvi pa porabi do 65 vatov električne moči. Preračunavanju grafičnih vsebin pa je kos vgrajena grafična kartica AMD Radeon 780M. Čeprav novost ne bo kos najsodobnejšim računalniškim igram, jo bomo lahko brez težav uporabljali v vlogi priročne naprave za uživanje v razširjeni resničnosti. Pri polni obremenitvi je moč vgrajene grafične kartice povsem primerljiva z grafično kartico Nvidia GeForce GTX 1650 Ti.

Miniaturni računalnik GMKtec NucBox K8 lahko opremimo še z do 32 gigabajti sistemskega pomnilnika DDR5-5600 in pogonom Solid State z do terabajtoma prostora za shranjevanje podatkov. Tu lahko še dodamo ene pogon Solid State z 2,5-palčnim ohišjem. Tu sta seveda na voljo še nepogrešljivi brezžični povezav Bluetooth 5.2 in Wi-Fi 6E ter bogata paleta drugih priključkov in vmesnikov.

Miniaturni GMKtec NucBox K8 z očali za razširjeno resničnost je že naprodaj na kitajskem trgu. Novost brez procesorja in sistemskega pomnilnika je na voljo že za preračunanih 528 evrov. Za miniaturni računalnik GMKtec NucBox K8 z 32 gigabajti sistemskega pomnilnika, terabjatom pogona Solid State in očali za razširjeno resničnost pa je treba odšteti preračunanih 658 evrov.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Windows 11

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710