Igre
25.02.2020 14:40
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

GDC 2020 v težavah zaradi koronavirusa?

Vse, kar je do zdaj znanega o konzoli PlayStation 5
Vse, kar je do zdaj znanega o konzoli PlayStation 5

Vsakoletna prireditev Game Developers Conference, ki naj bi tokrat potekala med 16. in 20. marcem v San Franciscu, zaradi izbruha koronavirusa postaja iz dneva v dan bolj oskubljena.

Najprej je udeležbo na dogodku iz preventivnih ukrepov prejšnji teden odpovedal PlayStation, ki bo izpustil tudi letošnji PAX East, zdaj pa tovrstna obvestila prihajajo še od drugih odmevnih imen videoigričarske industrije. Tako se bosta udeležbi iz enakih razlogov odrekla tudi Facebook in Hideo Kojima z ekipo Kojima Productions, svojo prisotnost na prireditvi pa bo močno zmanjšal tudi EA.

Organizatorji trenutno ne razmišljajo o odpovedi prireditve, saj verjamejo, da lahko z ustreznimi ukrepi tudi letos izpeljejo varen in uspešen dogodek, ki ga igričarska skupnost nestrpno pričakuje. Pri tem bodo upoštevali navodila Centra za nadzor in preprečevanje bolezni ter Svetovne zdravstvene organizacije in se obenem ozirali po drugih prireditvah, ki bodo v naslednjih tednih potekale v kongresnem centru Moscone. V zvezni državi Kalifornija so do zdaj sicer zabeležili 15 primerov okužbe z virusom COVID-19.

Na prireditvi je predvidena tudi jubilejna 20. podelitev nagrad Game Developers Choice Awards, kjer po številu nominacij vodi ravno Kojimin Death Stranding.


Prijavi napako v članku