Računalništvo, telefonija
01.03.2015 10:40
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Facebook z novimi možnostmi nad samomore

Facebook z novimi možnostmi nad samomore
Facebook z novimi možnostmi nad samomore

Družbeno omrežje Facebook je postalo mesto, kjer večina posameznikov poskuša doseči svojih pet minut slave z brezglavim objavljanjem stvari, ki se jim dogajajo v življenju oziroma o katerih razmišljajo. Čeprav se je to že večkrat izkazalo za zelo nevarno početje, še vedno kot za stavo na zidu objavljajo stvari, ki tja resnično ne sodijo. Zaradi tega so številni znanstveniki prepričani, da je mogoče napovedali morebitna samomorilska nagnjenja posamičnih oseb zgolj na podlagi spremljanja njihovih objav.

Ta dognanja so programerji podjetja Facebook s pridom izkoristili za pripravo novega sistema, ki naj bi pripomogel k zmanjšanju števila samomorov uporabnikov njegovega družbenega omrežja. Gre za novo programsko orodje, ki uporabnikom Facebooka omogoča neposredno vplivanje na ljudi, ki kažejo znake samomora. Uporabnik s strani prijatelja ali znanca namreč prejme obvestilo, v katerem so na voljo tudi povezave do organizacij, ki pomagajo v primeru samomorilskih nagnjenj, na primer Forefront, Now Matters Now, National Suicide Prevention Lifeline in Save.org.

Izjemno priročno orodje za pomoč uporabnikom Facebooka s samomorilskimi nagnjenji je trenutno na voljo le Američanom. Nekoliko pozneje bo nova možnost na voljo še preostalim uporabnikom po vsem svetu. Več o nadvse dobrodošli možnosti na družbenem omrežju Facebook pa si lahko preberete na spletni strani, ki je dosegljiva s klikom na spletno povezavo bit.ly/Facebook-Samomor.


Prijavi napako v članku