Računalništvo, telefonija
26.03.2020 09:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Epson EF-100 – kompakten prenosni laserski projektor

V zadnjih letih je svet projektorjev bogatejši za nov segment naprav, ki jih odlikujejo povsem nove lastnosti, kot sta prenosljivost in eleganten dizajn. Seveda prvi kriterij ostaja kakovost prikazane slike, a tudi od projektorja se danes pričakuje, da bo zadovoljil čim bolj širok krog uporabnikov.
Epson EF-100 W
Epson EF-100 W

Podjetje Epson s svojimi dolgoletnimi izkušnjami ni sedelo križem rok in le gledalo, kaj počne konkurenca, temveč je izdelalo svoj prvi elegantni, kompaktni, prenosni laserski projektor z oznako EF-100.

Projicirate lahko na skoraj katerokoli površino

Večina uporabnikov ob besedi projektor dobi asociacijo na velike naprave, ki so pogosto nameščene na nosilcih pod stropom in zasnovane tako, da ne pritegnejo nobene pozornosti. Že prvi pogled na projektor EF-100 in takoj vam bo jasno, da je ta popolno nasprotje prej opisane stare oblikovalske filozofije.

EF-100 je zasnovan tako, da ne glede na to, kje se nahajate, lahko projicirate na skoraj katerokoli površino in v skoraj katerikoli smeri. Njegov svetlobni tok je dovolj močan, da ga lahko uporabljate v najrazličnejših pogojih, poleg tega pa njegove kompaktne mere pomenijo, da ga lahko namestite skoraj kamorkoli. Druga pomembna razlika v primerjavi s tradicionalnimi projektorji je ta, da je EF-100 vizualno privlačna naprava, ki se ob jasno izraženi visoki kakovosti izdelave in z majhnimi merami prilega celo na knjižne police. Kovinske podrobnosti, ohišje iz umetnega usnja, zaobljeni robovi in minimalističen videz gumba za vklop poskrbijo, da je EF-100 kompaktna in elegantna naprava. Na voljo je v črni ali beli barvi (upoštevajte oznaki B oziroma W za imenom izdelka). Čeprav s svojih 2,7 kg in merami 21 x 22,7 x 8,8 cm ni najlažji in najmanjši projektor na svetu, bi lahko rekli, da je Epson sprejel dober kompromis med merami, kakovostjo izdelave in seveda kakovostjo projicirane slike.

Japonsko podjetje namreč že več kot tri desetletja vlaga v svojo tehnologijo 3LCD, ki ga ločuje od drugih proizvajalcev na trgu. Tokrat imamo opravka z najmanjšo napravo, v katero je Epson vgradil omenjeno tehnologijo. Laserski vir svetlobe daje 2000 lumnov svetilnosti, kar je nedvomno ena največjih prednosti EF-100 pred konkurenčnimi projektorji, saj je ta projektor popolnoma uporaben tudi podnevi in uporabniku ni treba zastirati oken ali kako drugače zatemniti prostora. Kompaktna zasnova projektorja omogoča tudi, da delovanje na boku in postavitev v skoraj vse smeri – za namestitev na steno, pod strop ali na tla. Velikost projicirane slike doseže do 150 centimetrov, seveda če imate pogoje za to. Če ga boste uporabljali v manjši sobi, ne pozabite, da je že razdalja dveh metrov dovolj, da sliko omenjene velikosti projicirate na steno ali platno.

Svetla, živobarvna slika

Vsi vmesniki se nahajajo na zadnji strani naprave, skriti za zadnjo ploščo, ki je izdelana iz mehkega materiala. Pod njim so priključki HDMI 2.0, USB Type-A in mini-USB, pa tudi priključek za slušalke. Epson je pustil tudi prostor v ohišju, kamor lahko postavite nekatere večpredstavnostne naprave, kot so Amazon Fire TV, Google Chromecast ali Roku.

Tehnologija laserske svetlobe omogoča tudi vsakodnevno uporabo projektorja, tako da boste lahko digitalne vsebine projicirali naslednjih 10 let ali več kot 20.000 ur. Kontrastno razmerje slike znaša impresivnih 2.500.000 : 1!

Projektor Epson EF-100 ima torej številne prednosti. Če želite gledati filme, računajte na svetlo in živobarvno sliko diagonale do 150 centimetrov, ki jo je moč projicirati z vseh strani. Omenjeni projektor je zelo dobra izbira tudi za igranje video iger ali gledanje športnih prenosov iz udobja dnevne sobe.

Prenosljivost in enostavna uporaba

EF-100 pa se dobro znajde tudi v poslovne namene, saj gre za napravo, katere glavni prednosti sta prenosljivost in enostavna uporaba v različnih scenarijih. Poslovne predstavitve lahko naredite tudi zunaj sejnih sob, kar podjetjem omogoča nove načine za predstavitev izdelkov in storitev.

Epsonov prvi prenosni laserski projektor je zasnovan tako, da poleg vaše dnevne sobe ali konferenčne sobe deluje tudi v številnih drugih okoljih. Majhen prenosni projektor lahko v času, ko več kot kadarkoli prej gledamo video vsebino, ponudi nekaj drugačnega – vsaj z vidika, kje in kako smo navajeni gledati video vsebine. Njegova zasnova in prilagodljivost omogočata, da ga enostavno prilagodimo svojim vsakodnevnim navadam ali pa si z njim razširimo obzorja – bodisi v poslovne namene ali na področju domače zabave.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več

Posblagajna.com, Matic Laneger s.p.

Turje 74, 1431 Dol pri Hrastniku, Tel: 040-238-346
Zmogljiva rešitev za poslovno upravljanje, kot je to davčna blagajna, je pomembna za vsakega lastnika manjšega ali večjega podjetja v različnih panogah. Podjetje Matic Laneger ... Več

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več