Telefoni
12.09.2016 06:55

Deli z drugimi:

Share

Apple z drastičnimi ukrepi rešuje projekt lastnega vozila pred propadom!

Pri podjetju Apple upajo na to, da bodo novi zaposleni projektu Titan dali nov zagon.
Pri podjetju Apple upajo na to, da bodo novi zaposleni projektu Titan dali nov zagon.

Na spletu že dalj časa krožijo govorice o tem, da naj bi bil skrivnosten projekt lastnega vozila podjetja Apple v resnih težavah, ki jim ni in ni videti konca. Projekt imenovan Titan naj bi se spopadal s številnimi odhodi ključnih ljudi in posledično zamudami pri samem razvoju. Vozilo naj bi bilo nared dve leti pozneje od prvotnih načrtov kar je slab znak za tako pomemben projekt. Zaradi tega poznavalci že špekulirajo tudi o možnosti, da naj bi Apple razvoj preusmeril od samega fizičnega avtomobila na zgolj mobilno platformo.

Ker podjetju Apple težav s projektom Titan še ni uspelo rešiti, so viri blizu računalniškega giganta potrdili, da naj bi računalniški gigant zaradi tega odpustil 10 od skupno 1.000 zaposlenih, pri čemer gre tu večinoma za inženirje in strokovnjake na področju avtomobilske industrije. Po vsej verjetnosti je tu šlo predvsem za vodilni kader, saj je podjetje Apple s to potezo želelo »resetirati« projekt in vsem zaposlenim omogočiti svež zagon na projektu, ki bi lahko do določene mere celo za vedno spremenil avtomobilsko industrijo.

V primeru ponovnega in uspešnega zagona projekta Titan, bomo lahko že čez nekaj let na cesti ugledali samodejno vozeči električno avtomobil podjetja Apple. V nasprotnem primeru pa bo računalniški gigant izdelal le mobilno platformo, ki jo bodo nato druga podjetja uporabila za pripravo njihovih rešitev, pri čemer bodo morali to biti avtomobili, ki jih bo poganjala elektrika.


Prijavi napako v članku