Aplikacije in dodatni programi
28.04.2023 13:13

Deli z drugimi:

Share

5 brezplačnih AI in ChatGPT aplikacij za instantno načrtovanje potovanj

Te brezplačne aplikacije za načrtovanje potovanj uporabljajo umetno inteligenco in orodja strojnega učenja, kot je ChatGPT, da vam v nekaj sekundah pripravijo načrt potovanj.

Potovalni agenciji lahko poveste svoje datume, kraj, ki ga želite obiskati in svoj proračun ter pričakujete popoln načrt potovanja o tem, kaj boste tam počeli glede na vaše želje. Ali lahko umetna inteligenca opravi enako (kvalitetno) delo? Spodaj predstavljene brezplačne aplikacije za načrtovanje potovanj uporabljajo ravno tehnologijo umetne inteligence in orodja, kot je ChatGPT, da vam v nekaj sekundah pripravijo načrt poti.

1. Roam Around (spletna aplikacija): Umetno inteligentno orodje, ki ga poganja ChatGPT in ga uporabljamo za načrtovanje raziskovanja mest

Seveda je prva umetna inteligenca, ki nam te dni pride na misel, ChatGPT. Roam Around uporablja priljubljeno novo internetno aplikacijo za klepet z umetno inteligenco, ki vam pomaga načrtovati potovanje v katerem koli mestu, kar je še ena od neverjetnih stvari, ki jih lahko počnete s ChatGPT. Nikakor ne govorimo o super sofisticirani aplikaciji, je pa vseeno enostavnejša od učenja, kako postaviti pravi “prompt” v ChatGPT, da dobite, kar želite.

Roam Around vas vpraša le dve stvari: mesto, ki ga nameravate obiskati in koliko dni boste tam preživeli. Na podlagi teh informacij ChatGPT izvede poizvedbo in predstavi odgovor na zelo razumljiv način.

Aplikacija Roam Around je precej osnovna in vam ne omogoča izboljšanja ali filtriranja rezultatov na kakršen koli način. Svetujemo, da jo obravnavate bolj kot referenco ali predlogo za začetek načrtovanja potovanja, ki jo lahko nato preverite z drugimi vodniki, da popravite načrt. Prav tako je to dobra aplikacija za uporabnike, ki iz takšnih ali drugačnih razlogov ne morejo dostopati do ChatGPT.

2. Vacay Chatbot (spletna aplikacija): Naučite se, kako pisati učinkovite ChatGPT potovalne “prompte”

Vacay je specializiran za svetovanje popotnikom za izbrane počitnice in izkušnje, na podlagi destinacij, operaterjev ali cenovnih razredov. Glede na popularnost ChatGPT so razvili tudi klepetalni robot z umetno inteligenco, ki ga poganja ChatGPT, da bi oblikovali potovanje po meri, vam dali navdih, kam iti in celo ustvarili lokalna priporočila za hotele, restavracije in znamenitosti.

V času pisanja tega članka aplikacija sicer ni delovala, kot bi morala, pisci raznih blogov pa trdijo, da v splošnem nudi kvalitetne rezultate. Za razliko od Roam Around aplikacije ima Vacay Chatbot več različnih načinov uporabe. Seveda vam bo še kako koristilo, če boste imeli vsaj malo prakse, kako napisati učinkovit poziv. Vacay se zaveda, da vsi uporabniki niso vešči tega in zato ponuja več primerov učinkovitih pozivov, ki so povezani s potovanji. Nudi tudi majhen priročnik in najboljše prakse, ki vam pomagajo prilagoditi poizvedbe za ChatGPT.

3. Roamr (spletna aplikacija): Načrtujte potovanjih po večih mestih z zemljevidi in fotografijami

Tako kot druge aplikacije, ki nam pomagajo sestaviti najboljši potovalni načrt, ki temeljijo na umetni inteligenci, tudi Roamr sebe vidi kot izhodišče za vaše načrte ali razmišljanje. Osnova je dati uporabnikom tri stvari, ki jim olajšajo načrtovanje potovanja:

  • “day-by-day” načrti s podrobnostmi
  • slike vseh lokacij in dejavnosti
  • vdelan pogled zemljevida za vsako potovanje

Roamr najprej vpraša za vaš cilj in ja, dodate lahko več ciljev, če nameravate obiskati več kot eno mesto. Dodajte začetni in končni datum, nato pa izberite slog potovanja med možnostmi, kot so sproščujoče, romantično, zgodovinsko, na prostem in pustolovsko. Izberete lahko tudi več možnosti.

V nekaj sekundah vam Roamr ponudi načrt poti s kratkim opisom, kaj početi. Ko se pomikate po dejavnostih, se zemljevid samodejno posodablja in prikazuje lokacije. Ogledate si lahko tudi Google fotografije o vsaki zanimivi točki. Nazadnje Roamr doda vremensko napoved za vaše datume potovanja in pretvorbo valut.

4. iPlan.AI (Android, iOS): Najenostavnejša aplikacija za načrtovanje potovanj

Čeprav iPlan.AI ne omenja, kateri algoritem umetne inteligence ali strojnega učenja uporablja, so rezultati dovolj dobri, da nas to niti ne zanima. Aplikacija deluje odlično na telefonih, saj vam ponuja celoten načrt poti za katero koli mesto, odvisno od tega, koliko dni imate na voljo.

iPlan.AI vas najprej prosi, da izberete ciljno mesto. Kolikor smo preverili, iPlan.AI deluje najbolje za priljubljena turistična središča, ne pa toliko za neobičajna ali obskurna potovanja. Nato vnesete podatek, koliko dni boste tam in dodatno še svoj prosti čas za vsak dan – zanimiv korak za zagotovitev boljšega načrta poti, če že imate v mislih nekaj aktivnosti. iPlan.AI-u lahko zaupate še, če potujete sami, v paru, z družino ali s prijatelji, nato pa izberite svoje zanimanje med temami, kot so zgodovina, umetnost in kultura, narava, zabava, nakupovanje, hrana, šport, sprostitev itd. Na koncu izberite proračun med ekonomičnim, običajnim ali luksuznim.

Čez nekaj minut vam iPlan.AI ponudi dnevni načrt potovanja. Narisan je na zemljevidu, da si lahko ogledate vse lokacije, vsaka zanimiva točka pa ima dodatne podrobnosti, na primer, koliko minut ljudje običajno preživijo tam. Našli boste tudi informacije o predvidenem času potovanja in načinih prevoza med temi kraji. Lahko ga delite s prijateljem ali vse izvozite v Google Zemljevide za pomoč med potovanjem.

Aplikacija je brezplačna in pri testiranju ni bilo videti nobenih oglasov. Edina prava omejitev je, da ne morete dobiti načrta poti za potovanje v več mest. Za zdaj boste morali narediti načrt za vsako mesto, ki ga boste obiskali, eno za drugim.

Prenos: iPlan za Android | iOS (brezplačno)

5. Curiosio (spletna aplikacije): AI generirani “road trip-i” kjerkoli na svetu

Najlažji načrt potovanja v zadnjem trenutku je, da se usedete v avto in se odpeljete. Curiosio je specializiran za pomoč pri načrtovanju poti za potovanje v več večjih državah na vseh celinah. Ne pokriva vseh krajev, vendar je obstoječa zbirka dovolj impresivna.

Curiosio uporablja lasten mehanizem umetne inteligence, Ingeenee, ki je usposobljen na več virih, ki temeljijo na potovanjih, kot so Wikivoyage, Wikipedia, Wikidata, Freebase, DBpedia, GeoNames, OSMNames, OpenStreetMap. S tem naborom podatkov lahko začrta načrt poti, ki ustreza vašim zahtevam glede na različne parametre.

Nastavite lahko možnosti za povratno ali enosmerno potovanje z začetno in končno točko. Če obstajajo kraji, ki jih želite obiskati na poti, jih dodajte. Nato nastavite število popotnikov, datume potovanja, vozilo, ki ga uporabljate, skupni proračun in ali želite obiskati kraje, ki vzbujajo radovednost oz. so manj znani. Umetna inteligenca vam običajno ponudi več načrtov in poti za te možnosti.

Načrt poti vključuje zemljevid vaše poti skupaj z dnevno razčlenitvijo, kam boste šli in kaj boste videli. Vsako zanimivo točko lahko kliknete, da poiščete več informacij o njej. Obstajajo preproste bližnjice za kopiranje povezave, da to lahko delite s sopotniki, jo natisnete ali celo izvozite v Google Zemljevide. Curiosio je eden najboljših načrtovalcev potovanj za vašo naslednjo avanturo.

Omejitve AI aplikacij za načrtovanje potovanj

Vse te aplikacije vas pozivajo, da načrta potovanja ne uporabljate takšnega, kot je in ga obravnavajte le kot predlogo ali vodnik za začetek načrtovanja potovanja. Za tem stoji dober razlog. Medtem ko so orodja, kot je ChatGPT, odlična, imajo trenutno več omejitev, kot so zbirke podatkov, ki niso nedavno posodobljene ali zahtevajo posebne “prompte” uporabnika.

Pravi človeški potovalni agent vas bo še vedno bolje razumel in vam ponudil bolj prilagojen načrt poti, ki bo ustrezal vašim zahtevam. Seveda pa vas bo to stalo nekaj denarja. Če želite brezplačen osnovni vodnik, so aplikacije z umetno inteligenco za načrtovanje potovanj dobro izhodišče.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več