Industrija
Digitalizacija
Poslovne rešitve
05.11.2021 08:22
Posodobljeno 11 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Platforma, ki podpira digitalizacijo podjetja

Zagotovo se sprašujete, kako zagotoviti digitalno kontinuiteto od prvega pogovora s kupcem do odpreme izdelka vašemu naročniku? Naj vam pri tem pomaga podjetje CADCAM Lab.

Podjetja vseh oblik in velikosti začenjajo uporabljati digitalno tehnologijo za izogibanje omejitvam fizičnega sveta. Novi napredki na tem področju jim omogočajo, da svoje izdelke hitreje predstavijo trgu, dosežejo prave stranke, hkrati pa ponujajo skoraj popolno uporabniško izkušnjo. Čeprav se je digitalizacija začela že pred desetletji, smo še vedno na začetku in delamo le majhne korake v primerjavi s tem, kar bo mogoče doseči v prihodnosti. Zakaj digitalizirati podjetje? Kakšne so prednosti in kje začeti?

Vsa podjetja, ki želijo ostati pred krivuljo in uspeti na konkurenčnem trgu, v prihodnosti čaka digitalna preobrazba. Digitalizacija izboljšuje učinkovitost, krepi poslovno odločanje, spodbuja inovacije in pripravi podjetje na nenadne spremembe. Digitalna preobrazba je postala stvar preživetja.

Ste pripravljeni na spremembe?

Eden prvih korakov digitalne preobrazbe je, da podjetje sprejme spremembe. Za mnoga podjetja z ustaljeno strategijo poslovanja, ki je na prvi pogled tudi uspešna, je sprememba lahko zastrašujoča. Vendar še danes uspešna strategija je lahko že jutri zastarela. Potrebujete nekaj bolj agilnega, ki se zlahka prilagaja nenadnim spremembam na trgu in potrebam potrošnikov.

Podjetja, ki so se že odločila za digitalizacijo poslovnih procesov, so takoj občutila koristi. Izboljšala so učinkovitost in uspešno avtomatizirala veliko število procesov. Digitalna tehnologija je pohitrila delovne procese, zmanjšala število človeških napak in posledično tudi operativne stroške. Uvedba računalništva v oblaku je imela velik vpliv na sodelovanje, produktivnost in varnost. Digitalne platforme omogočajo IT in ne-IT oddelkom vzajemno sodelovanje, kar neposredno vpliva na način, kako podjetje ustvarja dodatno vrednost.

Torej, kje začeti? Potrebovali boste močne temelje oziroma platformo, ki omogoča vse ključne prednosti digitalizacije. V podjetju CADCAM Lab že 20 let rešujejo najzahtevnejše izzive v industriji in spadajo med vodilne ponudnike digitalnih rešitev. So prva izbira industrije pri digitalni preobrazbi.

Predstavljajo vam platformo 3DEXPERIENCE, ki vse potrebno za digitalizacijo združi v enem varnem okolju, ki ga lahko postavite v oblak ali pa na lokalno infrastrukturo.

3DEXPERIENCE-digitalizacija-1

3DEXPERIENCE: platforma za prihodnost

Platforma 3DEXPERIENCE omogoča boljše in bolj celostno sodelovanje ter spodbuja medpodročno komunikacijo. Poenoteno okolje, do katerega lahko dostopajo vsi pooblaščeni uporabniki, povečuje preglednost in sledljivost ter izboljša in olajša prenos podatkov med oddelki. Vse strokovno znanje, ki je bilo porazdeljeno po podjetju, je zdaj zbrano na enem mestu, kar prispeva k učinkovitejšemu delu. Sodelujoči lahko kadar koli in iz katere koli naprave urejajo oziroma dostopajo do dokumentov, ki se osvežujejo v realnem času. Stranke in zaposleni, tako iz poslovnih pisarn kot domačih, lahko dostopajo do virtualnih prostorov, kjer lahko skupaj realizirajo projekt. Na ta način podjetje pri vsakdanjem poslovanju prihrani do 30 % časa.

Pristop vse v enem omogoča celovitejši pregled nad razvojnim procesom in povečanje učinkovitosti skozi celoten življenjski cikel. Tako se podjetja lahko pripravijo ali pa celo izognejo razvojnim težavam. Čas načrtovanja je krajši, prav tako stroški poslovanja in razvoja. Platforma 3DEXPERIENCE pospešuje tudi inoviranje in preizkušanje novih idej, saj omogoča preprosto in hitro prehajanje med snovanjem in testiranjem.

Digitalizacija je predvsem orodje za prihodnost in s platformo 3DEXPERIENCE ste pripravljeni na kakršno koli spremembo. Podatke in informacije, ki ste jih vnesli ali pa uporabili danes, boste lahko uporabili tudi v prihodnosti, ko bo to potrebno.

Del platforme 3DEXPERIENCE je tudi sistem za upravljanje življenjskega cikla izdelka (PLM), ki združuje različne discipline, ki vplivajo na definicijo, dinamiko in časovni potek razvoja izdelka. Platforma s PLM sistemom omogoča vodenje zahteve kupca, projektno vodenje, vodenje izvedenk in konfiguracij izdelka, vodenje sprememb in upravljanje z različnimi CAD-sistemi. Omogoča tudi vodenje kosovnic (BOM), ki združuje tehnični in komercialni del podjetja. Nabava, prodaja, razvoj imajo drugačen pogled na kosovnico, zato je pomembno, da so vsa potrebna orodja integrirana v skupno okolje, ki obenem omogoča enoten pregled.

Želite izvedeti več o digitalizaciji in platformi 3DEXPERIENCE? Prijavite se na brezplačne webinarje o digitalni preobrazbi poslovanja na spletni strani www.cadcam-group.eu.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
digitalizacija digitalna preobrazba


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Plemljeva ulica 2, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več
Zlati partner

CREAplus d.o.o.

Dolenjska cesta 242b, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAplus d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več