Industrija
05.11.2021 08:22
Posodobljeno 4 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Platforma, ki podpira digitalizacijo podjetja

Zagotovo se sprašujete, kako zagotoviti digitalno kontinuiteto od prvega pogovora s kupcem do odpreme izdelka vašemu naročniku? Naj vam pri tem pomaga podjetje CADCAM Lab.

Podjetja vseh oblik in velikosti začenjajo uporabljati digitalno tehnologijo za izogibanje omejitvam fizičnega sveta. Novi napredki na tem področju jim omogočajo, da svoje izdelke hitreje predstavijo trgu, dosežejo prave stranke, hkrati pa ponujajo skoraj popolno uporabniško izkušnjo. Čeprav se je digitalizacija začela že pred desetletji, smo še vedno na začetku in delamo le majhne korake v primerjavi s tem, kar bo mogoče doseči v prihodnosti. Zakaj digitalizirati podjetje? Kakšne so prednosti in kje začeti?

Vsa podjetja, ki želijo ostati pred krivuljo in uspeti na konkurenčnem trgu, v prihodnosti čaka digitalna preobrazba. Digitalizacija izboljšuje učinkovitost, krepi poslovno odločanje, spodbuja inovacije in pripravi podjetje na nenadne spremembe. Digitalna preobrazba je postala stvar preživetja.

Ste pripravljeni na spremembe?

Eden prvih korakov digitalne preobrazbe je, da podjetje sprejme spremembe. Za mnoga podjetja z ustaljeno strategijo poslovanja, ki je na prvi pogled tudi uspešna, je sprememba lahko zastrašujoča. Vendar še danes uspešna strategija je lahko že jutri zastarela. Potrebujete nekaj bolj agilnega, ki se zlahka prilagaja nenadnim spremembam na trgu in potrebam potrošnikov.

Podjetja, ki so se že odločila za digitalizacijo poslovnih procesov, so takoj občutila koristi. Izboljšala so učinkovitost in uspešno avtomatizirala veliko število procesov. Digitalna tehnologija je pohitrila delovne procese, zmanjšala število človeških napak in posledično tudi operativne stroške. Uvedba računalništva v oblaku je imela velik vpliv na sodelovanje, produktivnost in varnost. Digitalne platforme omogočajo IT in ne-IT oddelkom vzajemno sodelovanje, kar neposredno vpliva na način, kako podjetje ustvarja dodatno vrednost.

Torej, kje začeti? Potrebovali boste močne temelje oziroma platformo, ki omogoča vse ključne prednosti digitalizacije. V podjetju CADCAM Lab že 20 let rešujejo najzahtevnejše izzive v industriji in spadajo med vodilne ponudnike digitalnih rešitev. So prva izbira industrije pri digitalni preobrazbi.

Predstavljajo vam platformo 3DEXPERIENCE, ki vse potrebno za digitalizacijo združi v enem varnem okolju, ki ga lahko postavite v oblak ali pa na lokalno infrastrukturo.

3DEXPERIENCE-digitalizacija-1

3DEXPERIENCE: platforma za prihodnost

Platforma 3DEXPERIENCE omogoča boljše in bolj celostno sodelovanje ter spodbuja medpodročno komunikacijo. Poenoteno okolje, do katerega lahko dostopajo vsi pooblaščeni uporabniki, povečuje preglednost in sledljivost ter izboljša in olajša prenos podatkov med oddelki. Vse strokovno znanje, ki je bilo porazdeljeno po podjetju, je zdaj zbrano na enem mestu, kar prispeva k učinkovitejšemu delu. Sodelujoči lahko kadar koli in iz katere koli naprave urejajo oziroma dostopajo do dokumentov, ki se osvežujejo v realnem času. Stranke in zaposleni, tako iz poslovnih pisarn kot domačih, lahko dostopajo do virtualnih prostorov, kjer lahko skupaj realizirajo projekt. Na ta način podjetje pri vsakdanjem poslovanju prihrani do 30 % časa.

Pristop vse v enem omogoča celovitejši pregled nad razvojnim procesom in povečanje učinkovitosti skozi celoten življenjski cikel. Tako se podjetja lahko pripravijo ali pa celo izognejo razvojnim težavam. Čas načrtovanja je krajši, prav tako stroški poslovanja in razvoja. Platforma 3DEXPERIENCE pospešuje tudi inoviranje in preizkušanje novih idej, saj omogoča preprosto in hitro prehajanje med snovanjem in testiranjem.

Digitalizacija je predvsem orodje za prihodnost in s platformo 3DEXPERIENCE ste pripravljeni na kakršno koli spremembo. Podatke in informacije, ki ste jih vnesli ali pa uporabili danes, boste lahko uporabili tudi v prihodnosti, ko bo to potrebno.

Del platforme 3DEXPERIENCE je tudi sistem za upravljanje življenjskega cikla izdelka (PLM), ki združuje različne discipline, ki vplivajo na definicijo, dinamiko in časovni potek razvoja izdelka. Platforma s PLM sistemom omogoča vodenje zahteve kupca, projektno vodenje, vodenje izvedenk in konfiguracij izdelka, vodenje sprememb in upravljanje z različnimi CAD-sistemi. Omogoča tudi vodenje kosovnic (BOM), ki združuje tehnični in komercialni del podjetja. Nabava, prodaja, razvoj imajo drugačen pogled na kosovnico, zato je pomembno, da so vsa potrebna orodja integrirana v skupno okolje, ki obenem omogoča enoten pregled.

Želite izvedeti več o digitalizaciji in platformi 3DEXPERIENCE? Prijavite se na brezplačne webinarje o digitalni preobrazbi poslovanja na spletni strani www.cadcam-group.eu.

Vas zanima več iz te teme?
digitalizacija digitalna preobrazba

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Endava PLC

Letališka cesta 29B, 1000 Ljubljana,
Endava že več kot 21 let spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo ter pomaga nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz področja financ, telekomunikacij, medijev, tehnologije, potrošniških ... Več
Srebrni partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več