Telefoni
26.06.2018 09:19
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Xiaomi uradno predstavil Redmi 6 Pro

Xiaomi uradno predstavil Redmi 6 Pro
Xiaomi uradno predstavil Redmi 6 Pro

Kitajsko podjetje Xiaomi je eden od najbolj priljubljenih proizvajalcev pametnih mobilnih telefonov na svetu, njihovi izdelki pa so precej cenejši od priznanih imen. To drži tudi za njihov telefon Redmi 6 Pro, ki je dovolj zmogljiv, da bo brez težav opravil s celotno konkurenco. Novost je za nameček na voljo v kar petih modnih barvnih odtenkih, prek kitajskih trgovcev pa bomo za vstopni model odšteli zgolj okoli preračunanih 133 evrov.

Glavni adut telefona Xiaomi Redmi 6 Pro je nedvomno zaslon, saj so ga inženirji opremili s kakovostnim 14,8-centimetrskim oziroma 5,84-palčnim zaslonom visoke ločljivosti, formata 2.5D in razmerjem stranic 19 proti 9. V oblikovno všečnem ohišju bomo našli relativno zmogljiv osemjedrni procesor Qualcomm Snapdragon 625, tri oziroma štiri gigabajte sistemskega pomnilnika in vgrajeni pomnilnik z 32 gigabajti oziroma 64 gigabajti prostora, ki ga lahko po potrebi razširimo s pomočjo pomnilniške kartice microSD. Tu najdemo še bralnik prstnih odtisov na hrbtni strani, baterijo zmogljivosti 4.000 miliamper ur, ki naj bi zadoščala za celodnevno avtonomijo delovanja, in prednameščen mobilni operacijski sistem Android 8.1 Oreo z grafičnim vmesnikom MIUI 10.

Pametni telefon Xiaomi Redmi 6 Pro bo odličen tudi za zajem videoposnetkov in fotografij, saj tu najdemo kar dva digitalna fotoaparata, in sicer ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk (slikovno tipalo Sony IMX486) in ločljivosti pet milijonov slikovnih točk (slikovno tipalo Samsung S5K5E8). Za zajem sebkov pa je tokrat na voljo spletna kamera ločljivosti »zgolj« pet milijonov slikovnih točk, ki pa ponuja zajem zelo kakovostnih fotografij.


Prijavi napako v članku