Računalništvo, telefonija
07.09.2011 19:46

Deli z drugimi:

Share

Toshibin Qosmio vse-v-enem

Gre za računalnik  z velikim 58.4 23 palčnim touch zaslonom, ki ponuja vrhunski zvok, video in računalniške zmogljivosti.
Gre za računalnik z velikim 58.4 23 palčnim touch zaslonom, ki ponuja vrhunski zvok, video in računalniške zmogljivosti.

Na IFA sejmu v Berlinu, je Toshiba predstavila svoj prvi model namiznega računalnika vse-v-enem z oznako Qosmio DX730, ki bo prvotno namenjen evropskemu tržišču. Gre za računalnik z velikim 58.4 centimetrskim (23”) touch zaslonom, ki ponuja vrhunski zvok, video in računalniške zmogljivosti.

Oblika TV-ja s prihrankom prostora

Qosmio DX730 prihaja z 23 palčnim zaslonom živih barv, ki podpira Full HD (1080p)ločljivost. Enostavno ga je nastaviti v vse smeri, njegova elegantna črna barva, pa se bo bržkone zlila v kakšrnokoli okolje, pa naj si gre za dnevno sobo, kuhinjo ali spalnico. Qosmio DX730 ID se navdihuje po dizajnu Toshibijinih televizorjev, z integriranim DVB-T/analognim hibridnim TV tunerjem, pa postane pravi most med osebnim računalnikom in televizorjem.

Osupljiv video in zvok
Vse-v-enem naprava lahko enostavno služi kot center za domače razvedrilo z veliko kapaciteto za shranjevanje fotografij, video posnetkov in glasbe ter s široko paleto možnosti povezovanja. Preko HDMI-ja, lahko uporabniki z napravo povežejo tudi igralne konzole. Onkyo zvočni stroj s stereo zvočniki in subwooferjem, podprtim z Dolby Advanced Audio, zagotavlja kristalno čist zvok ter odpravlja potrebo po zunanjih zvočnikih. Opcija Sleep-and-muic omogoča poslušanje glasbe preko priključenega Mp3 predvajalnika tudi takrat, ko je računalnik ugasnjen.

Povezovanje z drugimi napravami in internetom
Kot je značilno za vrhunski zabavni center, Qosmio DX730 ponuja široko paleto možnosti povezovanja. Do interneta je mogoče dostopati preko WLANa ali Etherneta. Za povezavo z drugimi napravami, kot so tiskalniki, skenerji, zunanje naprave za shranjevanje in igralne konzole, Toshibin All-in-one računalnik prihaja z vgrajeno paleto vseh večjih vtičnikov, vključno z dvema USB 3.0 vmesnikoma ter štirimi USB 2.0 vrati. Tudi priložena miška in tipkovnica, sta z računalnikom povezana brezžično, kar omogoča uporabnikom, da se udobno namestijo kar na kavču.

Računalnik zavidljivih zmogljivosti
Opremljen z najnovejšo družino Intelovih procesorjev, Qosmio DX730 ponuja zmogljivosti, potrebne za zmogljivo programsko opremo, gledanje filmov in poslušanje glasbe ter uporabo aplikacije Resolution+ za izboljšanje slike. Toshibina tehnologije za izboljšanje slike je namreč vdahnila novo življenje v video posnetke standardne ločljivosti, z odlično barvno harmonijo, svetlostjo in kontrastom v realnem času in zagotavljanjem kakovosti blizu visoke HD ločljivosti.

Toshiba Qosmio DX730 bo v Evropi predvidoma na voljo v zadnjem četrtletju tega leta.


Prijavi napako v članku