NEOLAB d.o.o.

Predlagaj izboljšavo

Deli z drugimi:

Share
  • Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana
  • 051 877 877
  • info@neolab.si
  • neolab.si/#top
Davčna št.:
SI 14377578
Matična št.:
2353148000
Transakcijski račun:
SI56 1010 0005 3632 750
Osnovna dejavnost:
J62.010 Računalniško programiranje
Ustanovitelj:
Matic Smolkovič, Grega Stritar

Informacijske rešitve na dlani

Neolab je pravi naslov, ko se podjetje znajde v poslovnih težavah ali potrebuje pomoč pri oblikovanju učinkovitih poslovnih procesov, do katerih boste lahko dostopali od koder koli in ves čas, celo z mobilnih naprav.

V podjetju dajejo poudarek na vpogled in razumevanje obstoječega delovanja organizacije, težav, s katerimi se soočajo in na pravi pristop za reševanje le-teh. Tukaj nastopi podjetje Neolab, ki poslovne procese preslika v informacijske procese, to pa omogoča učinkovite informacijske rešitve.

Poslovni sistemi

Poslovni informacijski sistemi so namenjeni povečanju učinkovitosti podjetja prek informatizacije in avtomatizacije poslovnih procesov. Neolab prilagodi izvedbo posameznega poslovnega sistema potrebam stranke, s čimer se doseže, da podjetje ohrani in potencira konkurenčne poslovne prednosti.

Informatizirani poslovni procesi podjetja se poenotijo na vseh nivojih. S takim poslovnim sistemom podjetje upravlja odnose s strankami, vodi projekte, načrtuje finance, obvladuje nabavne verige in še vrsto drugih pomembnih procesov.

Poročila, kalkulacije in pregledi, ki so bili prej razseljeni po zelo različnih Excel dokumentih, se združijo v enovit sistem, ki omogoča sledenje in časovno primerljivost podatkov. Seveda so uporabniku še vedno na voljo tudi izvozi v Excel.

Sistemi za podporo odločanju

STi sistemi so namenjeni odločevalcem v podjetju in jim omogočajo vpogled v ključne dejavnike poslovanja ter možnost hitrih in pravilnih odločitev glede na trenutno stanje podjetja.

Neolab s svojimi rešitvami omogoča, da vodilni analizirajo večje količine podatkov in več virov hkrati ter tako dobijo obširno sliko poslovanja, posledica tega pa je ustvarjanje ključnih informacij.

Namen tovrstnih rešitev je torej ta, da iz velikih količin podatkov izluščijo pomembne informacije, ki so osnova za kakovostne, pravilne in pravočasne poslovne odločitve.

Integracije med sistemi

V sodobnem poslovnem svetu je razpršenost podatkovnih virov dejstvo, ki se mu težko izogne katerakoli organizacija. Podatki so običajno razpršeni med različnimi ERP, CRM, WMS, HRM in drugimi informacijskimi sistemi. Neolab se ukvarja z združevanjem in povezovanjem teh podatkovnih virov, s čimer se odpravi podvajanje podatkov ali pa celo ročno prepisovanje podatkov iz ene aplikacije v drugo.

Sem spadajo tudi različne avtomatizacije komunikacij med poslovnimi partnerji, recimo avtomatizacija procesa dobavnih verig, kjer se med partnerji izmenja več vrst sporočil (najava dostave, najava izdaje, poročanje o zalogah, reklamacije, sporočila o odpošiljanju, računi …). Vse to se iz različnih komunikacijskih kanalov (telefon, elektronska pošta) preseli v strukturiran in avtomatiziran informacijski proces.

Na tak način se izognemo raznim zapletom v komunikaciji, proces se pohitri, prihranek časa pa lahko zaposleni bolj koristno porabijo za druge naloge.

Finšpektor

Od začetka leta 2019 je na voljo Neolabov projekt, ki omogoča zelo podroben pregled porabe javnega denarja v Sloveniji. Inovativen program je podprl celo Google v okviru Digital News Initiative, ki se zavzema za različne projekte na področju inovacij v digitalnem novinarstvu. Posameznik lahko dostopa do različnih podatkov javnega značaja: javne transakcije, podatki o gospodarskih družbah, ki jih zbirata Ajpes in FURS, podatke o javnih organizacijah, gospodarskih panogah, geografskih enotah in prebivalcih. Spletna različica je brezplačna in je na voljo vsem.

Plačljiva različica je v obliki Excelovih preglednic in je na voljo naprednim uporabnikom.

Priporočila

Podjetje Neolab se lahko pohvali s sodelovanjem s številnimi podjetji, kot so Httpool, Media Publikum, Salus, Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani, Onkološki Inštitut, SiDG, Hyla, Gimnastična zveza Slovenije, SRC in številni drugi.

Vodijo projekte, kot so B2B sistemi spletnega naročanja, Intranet Media Publikum, Onkološki inšitut PIS in še mnogo drugih, ki si jih lahko ogledate na nihovi spletni strani.

Svoje prostore imajo na Tržaški cesti 116 v Ljubljani.


Deli z drugimi: