Pametne ure
15.04.2024 12:59
Posodobljeno 4 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Black Shark: konkurent prstanu Samsung Galaxy Ring?

Pametni prstan Black Shark navdušuje v vseh pogledih. Ta pa še posebej izstopa predvsem na račun dolge avtonomije delovanja.

Po izginotju s področja pametnih telefonov je podjetje Black Shark nenadoma začelo izdelovati pametne prstane.

Black Shark, ki ga podpira Xiaomi, je bil ena redkih znamk pametnih telefonov, namenjenih igranju iger, vendar od leta 2022 ni izdal novega igričarskega telefona. Že več let krožijo govorice, da je podjetje zaprlo poslovanje s pametnimi telefoni, vendar svojega odhoda iz industrije ni nikoli potrdilo. Zdaj pa se je podjetje Black Shark nenadoma odločilo in predstavilo pametni prstan.

Strojni prevod objave podjetja Black Shark na Weibo, v kateri je podjetje napovedalo začetek prodaje, kaže na nosljivo napravo, podobno prstanoma Oura Ring in Galaxy Ring, le da je veliko cenejša. Cena prstana Black Shark je okoli 80 ameriških dolarjev.

Zdi se, da je glavni namen prstana upravljanje vadbe in spremljanje zdravja med spanjem. V objavah podjetja na Weibu je omenjena zmožnost prstana, da beleži korake, razdaljo in porabljeno energijo. Uporabniki lahko izbirajo med tremi načini: tek, hoja in kolesarjenje.

Funkcija spremljanja spanja v prstanu določa kakovost spanja na podlagi srčnega utripa, HRV-ja in drugih parametrov. Ni jasno, katere druge zdravstvene meritve lahko še opravi prstan Black Shark.

Prstan je debel le 2,2 mm in obljublja življenjsko dobo baterije do 180 dni s priloženim polnilnim ohišjem. Trenutno je na voljo na Kitajskem, o globalni izdaji še ni govora. Glede na to, da Black Shark sodi pod okrilje Xiaomija, in da se matično podjetje na vseh področjih bori s Samsungom, ki je pred časom naznanil prihod svojega prstana, lahko od Xiaomija pričakujemo še kakšen prstan.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Xiaomi

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več
Zlati partner

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Podjetje IN.PU.T., prodaja računalniške opreme, Tadej Pucelj, s.p. je začelo poslovati v letu 2003,kot internetna trgovina (www.in-put.com) z računalniško opremo. V zadnjih letih ... Več