Pametne ure
20.08.2024 12:10

Deli z drugimi:

Share

Konec Fitbit pametnih ur: Google je potrdil, da modelov Sense 3 in Versa 5 ne bo

Google je potrdil, da novih Fitbit pametnih ur ne bo. S tem se tudi uradno zaključuje počasen a konstanten upad zanimanja za blagovnima znamkama Versa in Sense.

Odkar je Fitbit leta 2021 postal del Googlove “družine”, je bila Fitbit platforma vključena v naprave, kot je recimo Pixel Watch 3. Hkrati pa sta bili uporabnikom Fitbita odvzeti podpora za aplikacije in možnost uporabe funkcionalnosti, ki so gradile skupnost uporabnikov.

Vseskozi se je zdelo, da se Fitbit, kakršnega smo poznali, počasi poslavlja. Enostavno ni bilo ničesar, kar bi lahko prepričalo kupce. Ko sta v začetku letošnjega leta podjetje zapustila soustanovitelja Eric Friedman in James Park, je postalo dokončno jasno, da se bliža konec sicer uspešne zgodbe.

Kar se tiče prihodnosti Fitbitovih merilnikov aktivnosti se ni potrebno bati, kajti bo Google po pisanju portala Wareable še naprej razvijal naprave Luxe, Charge in Inspire. Fitbit platforma bo tudi poganjala Googlovo linijo pametnih ur.

Medtem ko mnogi strokovnjaki za merilnike aktivnosti pravijo, da zadnji modeli pametnih ur Fitbit niso bili ravno presežek tehnologije, hkrati trdijo, da sta modela Versa 4 in Sense 2 predstavljala cenovno ugoden vstop na področje pametnih ur tega specifičnega dizajna.

Ne glede na vse je Google videl drugačno prihodnost Fitbit pametnih ur in zdi se, da je tako celo bolje, kot pa ponujati to, kar so kupci imeli na voljo zadnjih nekaj let.

Za konec velja omeniti še vedno večjo konkurenco na področju nizkocenovnih pametnih ur, ki je verjetno tudi vplivala na Googlovo odločitev. Tukaj so naprave, kot sta CMF by Nothing Watch Pro 2 in Xiaomi Watch 2, ki ponujata dobro razmerje med ceno in kakovostjo. S tem je v vsakem primeru težko tekmovati in Google se tega dobro zaveda.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več