Računalništvo, telefonija
19.06.2017 09:00

Deli z drugimi:

Share

Znižajte svoje stroške tiskanja

Znižajte svoje stroške tiskanja
Znižajte svoje stroške tiskanja

Ste vedeli, da najem tiskalnika lahko predstavlja precej nižji strošek za podjetje kot nakup?

V vsakem podjetju ali organizaciji se slej kot prej pojavi potreba po tiskanju dokumentov. Tudi danes, ko večino dokumentov hranimo in pregledujemo v elektronski obliki, tiskalnik še vedno ostaja ena od najbolj obremenjenih naprav vsakega pisarniškega delovnega okolja. A ker tiskanje s seboj prinaša tudi stroške, mora vsaka organizacija najprej dobro premisliti, koliko bo tiskala. Vsako podjetje, šola, občina ali kakšna druga ustanova želi poslovati kar se da racionalno in privarčevati kakšen evro. Vedno več pa se jih tudi zaveda, da stroška tiskanja in kopiranja ne predstavlja samo nakup tiskalnika, ampak je strošek tudi nakup tonerja ali črnila, servisiranje aparata in nepredvideni stroški, ki lahko nastanejo med obratovanjem.

Dodatni nepredvideni stroški pa lahko nastanejo tudi zaradi nestrokovnega upravljanja z aparatom, tiskanja dokumentov z veliko barvno pokritostjo, tiskanja nepotrebnih dokumentov ali tiskanja s tiskalniki oziroma večopravilnimi napravami, ki imajo dražji strošek izpisa. Težavo pri nakupu lahko predstavlja tudi primernost tiskalnika za vse potrebe podjetja. Podjetje namreč lahko tiska dokumente različnih dimenzij na papir iz različnega materiala.

Najem je cenejši kot nakup

Odgovor na visoke stroške lastništva je zato najem tiskalnikov oziroma večopravilnih naprav. To lahko namreč pošteno pripomore pri varčevanju sredstev podjetja, omogoča boljši pregled nad porabo in hkrati zagotavlja, da delo poteka nemoteno in brez prekinitev. Najem omogoča tudi, da podjetje tiskalnik najprej preizkusi in se na ta način prepriča o njegovi ustreznosti za svoje potrebe (kakovost tiska, hitrost števila izpisov itd.). Pri najemu se podjetje tudi enostavno odpove tiskalniku, ko ga ne potrebuje več tako, da ta ne služi le še nabiranju prahu in zasedanju prostora v pisarni.

Podjetje na ta način dobi tudi fleksibilnost, saj lahko starejši model brez kompliciranih postopkov zamenja za novejši model brez kakršnegakoli tveganja. V najemu so namreč zajete tudi servisne storitve, ki pri nakupu lahko predstavljajo zelo visoke stroške (sploh, če je naprava že izven garancije). Enako velja tudi za tonerje oziroma črnilo. Ko tega zmanjka, vam najemodajalec brez dodatnih stroškov priskrbi novega, tako da ga ne rabite kupovati sami. Poleg tega, da je najem cenejši, je tudi bolj brezskrben in enostaven, saj je vaša edina skrb samo tiskanje oziroma kopiranje. Z nameščanjem in priključitvijo aparata, ki znata biti včasih kar kompleksna, se vam pri najemu ni treba ubadati, saj za vse to poskrbijo usposobljeni tehniki v podjetju Biroservis Aleš Žolnir s.p..

Stopite v stik s strokovnjaki

Če torej iščete način, kako bi čim bolj optimizirali svoje stroške tiskanja, vam lahko pomagajo v podjetju Biroservis Aleš Žolnir s.p., ki se lahko pohvali z dolgoletnimi izkušnjami, saj tradicija sega v leto 1980. Njihove storitve obsegajo prodajo, najem in servisiranje naprav, s posebnim poudarkom na zadnjih dveh. V njihovem naboru lahko najdete od osnovnih črno-belih in barvnih tiskalnikov do naprednejših večfunkcijskih naprav in faksov, cena vseh pa je zelo ugodna.

Ker pa tudi najem pri različnih ponudnikih lahko zajema različne stvari, se pri Biroservisu Aleš Žolnir s.p. trudijo v svojo storitev vključiti čim več.

Najem pri njih vključuje:

 • napravo brez začetne investicije,
 • toner, barvo, kartuše,
 • dogovorjeno število izpisov,
 • priklop, kalibracijo in posodobitev naprave,
 • povezovanje naprave na omrežje, USB, Wi-Fi,
 • servis naprave in intervencijska popravila,
 • preventivni pregled aparata,
 • nadomestni tiskalnik v primeru okvare,
 • svetovanje, izobraževanje uporabnikov in oddaljeno podporo,
 • odvoz iztrošenega materiala,
 • potne stroške in dostavo tonerja,
 • dodatna oprema (spenjalni finišer, podstavek z dodatnimi kasetami …)

Najem je primeren za podjetja in organizacije vseh velikosti in pri Biroservisu Aleš Žolnir s.p. ne vsebuje skritih postavk. Primer: če najem tiskalnika ali večfunkcijske naprave stane 30 evrov, je v to ceno vključeno vse, kar je navedeno v zgornjih alinejah. V ceno najema pa je zajeta tudi dodatna oprema za napravo. Če najemnik potrebuje tudi spenjalni finišer, faks ali podstavek z dodatnimi kasetami, mu za dodatno opremo ni treba nič doplačati.

Pri Biroservisu Aleš Žolnir s.p. velik pomen dajejo tudi servisiranju naprav. Njihov odzivni čas za servis je takoj po pozivu, oziroma do največ 4 delovne ure. Če se naprava pokvari ali ne deluje več tako kot bi morala, uporabnik namreč želi čimprejšnjo odpravo napake in tega se pri Biroservisu Aleš Žolnir s.p. dobro zavedajo. Večino servisnih posegov opravijo na lokaciji naročnika, v primeru večjih okvar pa pripeljejo nadomestno napravo, tako da se delovni proces lahko nemoteno nadaljuje.


Prijavi napako v članku