Računalništvo, telefonija
05.04.2017 12:42
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zgodba o Vidi in Staši ali ko ti kriptovirus zaklene podatke

Zgodba o Vidi in Staši ali ko ti kriptovirus zaklene podatke
Zgodba o Vidi in Staši ali ko ti kriptovirus zaklene podatke

Vida in Staša sta računovodji in vsako leto pride mesec, ko sta zaradi oddaje letnih poročil in bilanc še posebej zasuti z delom, računalnik pa je pri njunem delu nepogrešljivo orodje. V petek pozno popoldne sta od Nataše, dobre prijateljice, ki petkovo popoldne običajno popestri s kakšno dobro šalo, prejeli elektronsko sporočilo s povezavo na nadvse zabavno video vsebino, in to v slovenskem jeziku. Ker je to v Natašini navadi, sta Vida in Staša brez pomisleka povezavo obiskali.

A šlo je za prevaro…

Nepridiprav je spretno izkoristil njuno zaupanje in naivnost, ter na takšen način v njune računalnike vsilil zlonamerno programsko kodo, izsiljevalski kripto virus. Kripto izsiljevalski virus, ki je nemudoma pričel s šifriranjem vseh vsebin v računalniku.

Kmalu sta prejeli sporočilo, da so vsi podatki v njunih računalnikih šifrirani, spletni kriminalci, pa so od njiju zahtevali odkupnino za povračilo podatkov.

Staša čaka v skrbeh ali bo lahko nadaljevala z delom…

Staši zaradi časovne stiske žal ni preostalo drugega, kot da spletnim goljufom izplača visok želeni znesek. To je bila najhitrejša pot za povrnitev podatkov.

Pa Vida? Vida lahko z delom nadaljujeje takoj! Kako je to mogoče…

Vida je, kljub temu, da se ji je pripetila popolnoma enaka situacija, svoje delo lahko nadaljevala že čez pol ure. Vida je potrebovala le nadomestni računalnik, vse svoje delo namreč opravlja znotraj namizja v Žabjem oblaku.

Poglejte si 4 glavne prednosti Žabjega oblaka za vaše podjetje ter se pogovorite z našimi strokovnjaki.


Prijavi napako v članku