Računalništvo, telefonija
10.10.2017 14:09
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Že veste, koliko zaslužijo piratske spletne strani?

Spletno oglaševanje najbolj obiskanim piratskim spletnim stranem letno prinese okoli preračunanih 94 milijonov evrov prihodkov.
Spletno oglaševanje najbolj obiskanim piratskim spletnim stranem letno prinese okoli preračunanih 94 milijonov evrov prihodkov.

Poročilo izdelano po naročilu organizacije Trustworthy Accountability Group (TAG) je končno pokazalo, koliko denarja zaslužijo lastniki najbolj obiskanih spletnih strani, ki ponujajo piratsko vsebino. Največje piratske spletne strani prek oglaševanja ne zaslužijo ravno malo, saj naj bi jim spletno oglaševanje letno prineslo okoli 94 milijonov evrov. Po drugi strani pa določene spletne strani letno izgubijo dohodek v višini od 87 do 150 milijonov evrov, ključno »krivdo« za to pa gre pripisati protipiratskim organizacijam.

Organizacija TAG deluje kot koordinator pri izvajanju programa za boj proti piratstvu med oglaševalci, katerega cilj je postopno ukiniti ta način financiranja piratskih spletnih mest. Nedavno študijo zanj pa so opravili pri podjetju Ernst in Young, kjer so pod drobnogled vzeli 672 različnih spletnih strani, ki so delile nezakonito vsebino. Stanje je v primerjavi s pred nekaj leti precej boljše, saj je protipiratskim organizacijam uspelo zapreti ali pa omejiti delovanje številnih piratskih spletnih strani in to kljub temu da so različne dosedanje raziskave pokazale, da pirati v povprečju za nakup legalnih vsebin porabijo več denarja od tistih, ki se s piratsko vsebino sploh ne ukvarjajo.


Prijavi napako v članku