Računalništvo, telefonija
15.09.2018 13:07

Deli z drugimi:

Share

Že veste, koliko bo treba odšteti za najboljše procesorje Intel doslej?

Za najcenejši Intelov procesor devete generacije bo treba odšteti preračunih 163 evrov.
Za najcenejši Intelov procesor devete generacije bo treba odšteti preračunih 163 evrov.

Težko pričakovani procesorji Core devete generacije podjetja Intel, ki bodo namenjeni osebnim računalnikom, bodo na voljo v prosti prodaji od 1. oktobra dalje. Sprva bodo na prodaj odklenjeni procesorji namenjeni zahtevnejšim uporabnikom, ki bodo za preračunavanje podatkov uporabljali osem procesorskih sredic. Najzmogljivejši med vsemi bo model Core i9-9900K, ki naj bi brez težav opravil tudi z najzahtevnejšimi računskimi nalogami. Za manj zahtevne uporabnike pa bodo na voljo procesorji Core i7-9700K, Core i5-9600K in Core i3-9350K, ki prav tako ne bodo od muh.

Medtem ko so zanesenjaki spletnega portala Geekbench pred časom razkrili njihovo zmogljivost (http://bit.ly/2Qs0luK), je spletni portal BizGram nedavno razkril njihove maloprodajne cene. Tu sicer gre za maloprodajne cene za singapurski trg, pričakovati pa je, da se evropske cene novih procesorjev Intel v primerjavi s singapurskimi ne bodo veliko razlikovale. Maloprodajne cene novih procesorjev Intel se bodo gibale med preračunanimi 163 evri in preračunanimi 412 evri, kar pa niti ni veliko glede na to, da gre za procesorje, ki bodo zmogljivih osebnih računalnikov dobesedno pognali v nebo.

Najdražji procesor bo seveda Intel Core i9-9900K, ki razpolaga z osmimi procesorskimi jedri in 16 procesorskimi niti, zanj pa po treba odšteti preračunanih 412 evrov. Nekoliko cenejši bo Core i7-9700K z osmimi procesorskimi jedri in osmimi procesorskimi niti, saj bodo trgovci zanj zahtevali okoli preračunanih 326 evrov. Procesor Core i5-9600K za preračunanih 232 evrov bo opremljen s šestimi procesorskimi jedri in šestimi procesorskimi nitmi, najcenejši model Core i3-9350K pa bo ponujal le štiri jedra in štiri niti, zanj pa bodo trgovci zahtevali le preračunih 163 evrov, kar bo kot nalašč za poceni osebne računalnike.


Prijavi napako v članku