Računalništvo, telefonija
26.01.2018 09:20

Deli z drugimi:

Share

Zabavna platforma Vine bo kmalu dobila naslednika!

Nekdaj priljubljena platforma Vivo naj bi kmalu dobila dostojnega naslednika.
Nekdaj priljubljena platforma Vivo naj bi kmalu dobila dostojnega naslednika.

Aplikacija Vine je pred letom dni prenehala delovati. Namesto nje lahko uporabljate Vine Camera, ki vam še naprej omogoča snemanje 6 sekundnih posnetkov. Vendar pa se ti posnetki ne shranjujejo več v Vine ampak jih lahko objavite na drugih družbenih omrežjih. Vine je sicer bila ena izmed najbolj vročih storitev na začetku svojega obstoja. Aplikacija je bila tako priljubljena, da so se pri Twitterju odločili za prevzem podjetja in ponujanje aplikacije pod svojim okriljem. Vendar pa se od takrat naprej ni več zgodilo nič omembe vrednega in odgovorni so se pri Twitterju odločili, da storitev kar ukinejo.

Na srečo pa je pred kratkim soustanovitelj portala Vine Dom Hofmann zakril, da pripravlja naslednika nekdaj priljubljenega portala Vine. Tu bo šlo za spletno storitev s preprostim imenom »v2«, ki naj vi v primerjavi s predhodnikom prinesel kar nekaj sprememb, vseeno pa bo ohranil duh kratkih in zabavnih video posnetkov. Novi portal v2 seveda ne bo del družbenega omrežja Twitter, temveč bo samostojna platforma.

Kdaj bo nova platforma v2 zaživela, trenutno še ni znano. Kljub temu pa ustanovitelj Dom Hofmann zagotavlja, da naj bi bila ta na voljo za uporabo že v letošnjem letu. Trenutno je o novi platformi znanega le to, da bodo naloženi videoposnetki dolžine med 2 in 6,5 sekund, format videov bo celozaslonski (tako v pokončnem kot ležečem položaju) in v videoposnetkih bomo lahko sodelovali z drugimi uporabniki.


Prijavi napako v članku