Računalništvo, telefonija
16.03.2017 06:40
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Z novim brskalnikom Chrome bo vaš prenosnik deloval dlje

Z novim brskalnikom Chrome bo vaš prenosnik deloval dlje
Z novim brskalnikom Chrome bo vaš prenosnik deloval dlje

Če še ne uporabljate spletnega brskalnika Google Chrome, vam zagotavljamo, da je zdaj prišel čas, da ga vsaj preizkusite. Bodisi na računalniku, bodisi na mobilni napravi. Nova različica Chroma (različica 57) je namreč prinesla izboljšave, ki celotno konkurenco postavljajo v kot. Chrome zdaj pri delovanju porabi precej manj sistemskega pomnilnika in procesorske moči, kar pomeni, da je kot nalašč tako za prenosne računalnike, kot za starejše osebne računalnike z omejeno količino sistemskega pomnilnika.

Nova različica (57) pri delovanju porabi precej manj sistemskega pomnilnika in procesorske moči predvsem zaradi tega, ker postanejo vsi zavihki, ki so v ozadju, neaktivni, vse dokler uporabnik ponovno ne klikne nanje. To seveda ne drži za zavihke, ki predvajajo zvok ali »opravljajo« določeno delo za uporabnika, saj bi bila v nasprotnem primeru uporabniška izkušnja vse prej kot zadovoljiva. Manjšo porabo električne energije bodo uporabniki seveda občutil v daljši avtonomiji delovanja prenosnega računalnika, in sicer tudi za nekaj ur.

Če še nimate nameščenega spletnega brskalnika Google Chrome, novo različico najprej prenesite s klikom na spletno povezavo bit.ly/Chr-ome in ga nato z zgolj nekaj kliki namestite. Novost je na voljo za uporabnike operacijskih sistemov Windows, Linux in Mac OS X, prav tako pa je že prevedena v slovenski jezik. Lastniki Googlovega brskalnika pa lahko opravite posodobitev tako, da kliknete na »reže« (desno zgoraj) in izberete »O Google Chrome«. Posodobitev se bo začela samodejno, po uspešni namestitvi pa bo treba Googlov brskalnik le še ponovno zagnati.


Prijavi napako v članku