Računalništvo, telefonija
09.04.2015 07:51

Deli z drugimi:

Share

Windows 10 doslej prepričal »le« 0,1 odstotkov uporabnikov!

Novi Windows 10 Tehnical Preview je že dovolj stabilen za vsakdanje delo!
Novi Windows 10 Tehnical Preview je že dovolj stabilen za vsakdanje delo!

Januarja letos je podjetje Microsoft razkrilo podatek o tem, koliko uporabnikov osebnih računalnikov širom sveta preizkuša zgodnjo poskusno različico operacijskega sistema Windows 10. Računalniški gigant je zatrjeval, da novost skupno uporablja okoli 2,8 milijona uporabnikov, pri čemer je ta nameščena na kar 2,7 milijonov namiznih računalnikov. Na pametne mobilne telefone Windows Phone pa je Windows 10 skupno namestilo okoli šest tisoč uporabnikov, kar je presenetilo tudi vodilne podjetja iz Redmonda.

Ker pa »številke« podjetja Microsoft niso ravno prepričale raziskovalcev analitskega podjetja Net Applications, so ti opravili lastno raziskavo trga. Ti so prišli do nekoliko drugačnih rezultatov, saj naj bi po njihovi oceni zgodnjo poskusno različico operacijskega sistema Windows 10 uporabljalo »zgolj« 1,5 milijonov uporabnikov. Razlog za razkorak številni poznavalci vidijo v dejstvu, da je analitsko podjetje Net Applications v raziskavo vključilo le računalnike, ki so aktivno v uporabi, podjetje Microsoft pa naj bi upoštevalo tudi tiste računalnike, ki so bolj ali manj namenjeni občasnemu preizkušanju.

Ker naj bi zgodnjo poskusno različico operacijskega sistema Windows 10 trenutno uporabljalo 1,5 milijonov uporabnikov, to v svetovnem merilu pomeni 0,1 odstotkov trga, saj si računalnik skupno lasti 1,5 milijarde uporabnikov. Pri podjetju Microsoft so prepričani, da se bo število uporabnikov v prihodnje le še povečevalo, saj podjetje Microsoft pri pripravi novih različic Windowsa 10 vključuje številne nove možnosti in funkcije.


Prijavi napako v članku