Računalništvo, telefonija
07.04.2018 13:33
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vsestranski prenosnik s strežniškim procesorjem Xeon!

Vsestranski prenosnik s strežniškim procesorjem Xeon!
Vsestranski prenosnik s strežniškim procesorjem Xeon!

Pri nakupu računalnika pogosto sklepamo kompromis med uporabnostjo, zmogljivostjo in celo prenosnostjo. Z nakupom nove prenosne delovne postaje podjetja HP pa kompromisov ne bo treba sklepati. Prenosna delovna postaja ZBook Studio x360 G5 je namreč prenosna in jo lahko uporabljamo v vlogi velikega tabličnega računalnika, opremljena pa je z zmogljivo strojno opremo. Ta sedaj vključuje tudi Intelov 6-jedrni procesor družine Xeon osme generacije in profesionalno grafično kartico Nvidia Quadro P1000.

Prenosna delovna postaja HP ZBook Studio x360 G5 se ponaša še s kovinskim ohišjem in ostrimi robovi, medtem ko je oblika še vedno nekoliko zastarela. Tu najdemo še kakovosten zaslon z 39,6-centimetrsko (15,6-palčno) diagonalo in ločljivostjo 1.080p oziroma 4K (odvisno od modela). Če pa procesorja Xeon iz takšnega ali drugačnega razloga ne potrebujemo, imamo na izbiro še procesorje Core i5 in Core i7 prav tako osme oziroma najnovejše generacije.

Ena izmed ključnih prednosti delovne postaje HP ZBook Studio x360 G5 je nedvomno tudi avtonomija delovanja. Napolnjena baterija namreč zadošča za do 16 ur delovanja, do 50 odstotkov pa lahko povsem izpraznjeno baterijo napolnimo v pičlih 30 minutah. Novost bo naprodaj v maju in pričakovano ne bo poceni, saj bo za vstopno različico treba odšteti okrog 1.300 evrov.


Prijavi napako v članku