Računalništvo, telefonija
28.07.2018 08:21

Deli z drugimi:

Share

Vozniki (še) ne zaupajo avtonomni tehnologiji vozil in se ji aktivno izogibajo

Prihodnost avtonomnih vozil je bolj kot ne še vedno vprašljiva!
Prihodnost avtonomnih vozil je bolj kot ne še vedno vprašljiva!

Praktično ne mine dan, da ne bi slišali novice iz sveta samovozečih vozil oziroma avtonomnih vozil. Ključna zamisel avtonomne vožnje je namreč ta, da bodo vozila na neki točki sposobna popolnoma samostojne vožnje, kar pomeni brez kakršnekoli intervencije človeka. Ker pa je ta v zadnjem času povzročila kar nekaj prometnih nesreč, so se pri analitskem podjetju Strategy Analytics odlili preveriti, kaj si o avtonomnih vozilih mislijo vozniki v Združenih državah Amerike, Evropi in na Kitajskem.

Izsledki omenjene raziskave analitskega podjetja Strategy Analytics so nadvse zanimivi, saj so pokazali, da se dober del anketirancev (večinoma starejših voznikov in žensk) v prihodnosti želi popolnoma izogniti avtonomni vožnji, saj še vedno ne verjamejo, da je tehnologija dovolj razvita in varna. Del anketirancev pa trdi, da nikoli ne bodo zaupali avtonomni tehnologiji vožnje. Pri podjetju Strategy Analytics so prepričani, da je to le posledica tega, ker običajni vozniki še niso seznanjeni s prednostmi, ki jih prinaša ta tehnologija.

To je tudi razlog, zakaj podjetje Strategy Analytics proizvajalcev avtonomnih vozil svetuje, da namenijo voznikom več pozornosti ter naj jim posredujejo jasna in verodostojna sporočila o teh vozilih. Analitiki so ta podjetja opozorili tudi na to, da se veliko število voznikov v Združenih državah Amerike in v Evropi aktivno izogiba uporabi funkcij avtonomnih voženj in avtomatskih parkirnih funkcij, čeprav so jim te na voljo.


Prijavi napako v članku