Računalništvo, telefonija
27.01.2017 09:18

Deli z drugimi:

Share

Varnostne nastavitve bodo z Windowsi 10 Creators Update postale nadvse enostavne

Posodobitev Creators Update bo uporabnikom operacijskega sistema Windows 10 prinesla veliko novih in uporabnih možnosti!
Posodobitev Creators Update bo uporabnikom operacijskega sistema Windows 10 prinesla veliko novih in uporabnih možnosti!

V zadnjem času se na spletu veliko govori o posodobitvi Creators Update, ki bo uporabnikom operacijskega sistema Windows 10 na voljo za brezplačni prenos aprila letos. Ta bo namreč uporabnikom prinesla številne uporabne novosti, ki bodo izboljšale samo uporabniško izkušnjo že tako zanimivega operacijskega sistema. Ti bodo namreč pridobili možnost predogleda zavihkov v spletnem brskalniku Microsoft Edge, samodejno spreminjanje barvnega tona zaslona glede na čas dela ter akcijski center za obvestila in upravljanje s ključnimi nastavitvami sistema. Microsoft pri pripravi posodobitve Creators Update za operacijski sistem Windows 10 seveda ne bo pozabil niti na ljubitelje računalniških iger. Tu gre za tako imenovani način Game Mode, ki po poskrbel za optimizacijo delovanja operacijskega sistema med igranjem računalniških iger.

Na srečo bo posodobitev Creators Update uporabnikom operacijskega sistema Windows 10 prinesla še večji nivo varnosti, ki bo za nameček še bolj enostavna za upravljanje. Ta bo namreč omogočila možnost Windows Defender Security Center, kjer bodo uporabniki operacijskega sistema Windows 10 imeli možnost upravljanja z vsemi varnostnimi sistemi z enega mesta. Glavni cilj te možnosti je namreč v tem, da uporabnikom omogoči enostavno izbiro želenih varnostnih nastavitev na enem mestu, pri čemer je ta uporabnikom programa Windows Insider že na voljo.

Možnost Windows Defender Security Center bo varnostne funkcije sistema Windows 10 razdelila v pet osnovnih »stebrov«, in sicer »Zaščita pred virusi in podobnimi grožnjami«, »Zdravje in delovanje naprave«, »Požarni zid in mrežna varnost«, »Nadzor nad aplikacijami in brskalnik« in »Družinski filter«. V nadaljevanju si poglejmo te »nove« možnosti nekoliko bolj podrobno.

  • Zaščita pred virusi in podobnimi grožnjami: Tu bodo na voljo vse možnosti za upravljanje z vgrajeno ali nameščeno protivirusno zaščito
  • Zdravje in delovanje naprave: Tu bodo na voljo podatki o nameščenih posodobitvah, gonilniki, stanju baterije in še mnogo več
  • Požarni zid in mrežna varnost: Tu bomo lahko nastavili nivo varnosti, ki jo želimo doseči s požarnim zidom
  • Nadzor nad aplikacijami in brskalnik: Tu bomo lahko prilagodili nastavitve za zaščito pred grožnjami iz svetovnega spleta
  • Družinski filter: Tu bomo lahko določili nivo starševskega nadzora nad uporabniki.

Prijavi napako v članku