Računalništvo, telefonija
29.03.2020 20:00

Deli z drugimi:

Share

V enem dnevu prodali več prenosnikov, kot v celem decembru

.. V vseh spletnih trgovinah stalno spremljajo, kaj se v določenem trenutku najbolj prodaja, temu prilagajajo razne akcije in podobno. V času, ko je Slovenijo zajel koronavirus, se je vse postavilo na glavo ..
V enem dnevu prodali več prenosnikov kot ves december
V enem dnevu prodali več prenosnikov kot ves december

Ob izbruhu koronavirusa in sprva zgolj priporočilih, naj ostanemo doma, se je tudi vse več podjetij odločilo za delo od doma. Tudi šolanje od doma je botrovalo k nenadni spremembi nakupovalnih navad potrošnikov. O tem smo se pogovarjali z Aljošo Domijanom, serijskim podjetnikom, startup investitorjem, partnerjem v podjetju Gambit trade d. o. o., ki upravlja eno največjih slovenskih spletnih trgovin enaA.com.


Zagotovo ste ob izbruhu koronavirusa in ukrepih, ki so sledili ter ob množičnemu seljenju zaposlenih iz pisarn na dom, v spletni trgovini opazili drugačne trende, kot ste jih bili vajeni prej. Prodaja česa je bila najbolj v porastu?

Pri prenosnikih nas je presenetila količina. Samo v petek, 13. marca, smo jih prodali več kot decembra lani. Povečano povpraševanje se nadaljuje. Očitno je, da vse več ljudi dela doma. In ko se doma usedejo za svoje novo delovno mesto, ugotovijo, da potrebujejo tudi zmogljivejšo mrežno opremo, kamero, tiskalnik, papir, miško. Ja, miške so svojevrstno presenečenje. Prodamo jih nekajkrat več kot tipkovnic. Hitro smo ugotovili, da kupci uporabljajo tipkovnico na notesniku, miško pa imajo vseeno raje pravo, ne tisto na notesniku.

Kaj pa tiskalniki?

Prodaja tiskalnikov je po nekaj letih padanja oživela, kot bi šlo za izdelek, ki šele prihaja na trg. Najprej smo bili prepričani, da jih kupci kupujejo zato, ker morajo za delo doma tudi kaj natisniti. Po pogovorih s kupci pa sedaj vemo, da tiskalnik potrebujejo tudi otroci za šolo. Skratka, tiskalnik je postal obvezna naprava v sodobnem gospodinjstvu.

Na spletni strani ste pripravili tudi posebno ponudbo za delo od doma. Zakaj?

Sami smo že prvi dan ugotovili, da za delo od doma potrebujemo papir, slušalke, sponke, spenjač, kuverte, vedno manjka kakšen kabel, napajalnik … Ker na enaA.com kupuje precej podjetij, smo se odločili, da jim pomagamo tako, da jim vse naročeno dostavimo neposredno na dom vsakega od njihovih zaposlenih, ki dela na daljavo. Da se bodo kupci pri tem lažje znašli, smo naredili posebno ponudbo na strani https://www.enaa.com/kampanja/3475, kjer sedaj dodajamo vse, kar je potrebno imeti v domači pisarni. Uvajamo tudi trimesečno brezplačno tehnično pomoč na daljavo za vse naše uporabnike, tako da bomo zaposlenim v podjetjih še bolj olajšali delo pod novimi pogoji.

Kako ste pa vi prilagodili svoje poslovanje?

Večji del podjetja dela od doma preko MS Teams. Doslej smo to rešitev za skupinsko delo uporabljali le pri delitvi dokumentov in poročanje, sedaj pa tudi za video pogovore in video konference. V dveh dneh smo se na MS Teams tako navadili, da nihče v ekipi ne uporablja več video klepetov preko Facebook Messengerja ali Skypa, kar je bilo doslej običajno.

Pa so kupci vešči nakupovanja prek spleta? Se jim prilagajate tudi kako drugače?

Že dalj časa imamo navodila za kontakt v slovenskem in angleškem jeziku. Opazili smo, da angleško govoreči kupci vedno uporabijo Whatsup ali e-pošto, Slovenci pa smo kralji telefonov. V teh dneh se je najbolj povečalo prav število naročil preko telefona, zato ocenjujemo, da se na nas obračajo tudi kupci, ki so doslej večinoma kupovali v fizičnih trgovinah. Svetujemo, pomagamo in v dogovoru z njimi vnesemo naročilo na enaA.com. Od tu dalje pa potem vse poteka enako, kot če bi naročilo oddali sami. Potrditev naročila dobijo na svoj e-naslov, poskrbijo za plačilo in pošiljka gre na pot.

Pa ste v tem navalu imeli dovolj zaloge?

Za prva dva dneva vsekakor. Potem smo se naslonili na naše dobavitelje v Sloveniji in EU, ki so presenetljivo dobro založeni. Seveda v dnevu ali dveh, ko jih dobimo, zmanjka dezinfekcijskih sredstev. Od računalniške opreme pa opažamo, da v Sloveniji zmanjkuje črnil in tonerjev, spletnih kamer in slušalk. Pričakujemo, da bodo z dobavami teh izdelkov težave vsaj do sredine aprila.

Kaj pa dostava? Verjetno je bila tudi precejšen zalogaj?

Logistika ni samo naš izziv. Predstavljajte si, da sedaj praktično vse, kar se je doslej kupovalo tudi v neživilskih trgovinah, sedaj lahko naročite le preko spleta. Delavci v skladiščih in šoferji dostavnih služb, ne samo v Sloveniji, temveč v celi EU, po celem svetu, so junaki teh dni. Delajo nadure pozno v noč, da lahko podelajo vse povpraševanje, ki se je iz navadnih trgovin preselilo na splet. Ne zamerite jim, če bo vaša pošiljka prišla z dnevom ali dvema zamude.

Ključna sprememba, ki je vse to povzročila, je delo od doma. Je to lahko povzetek vsega skupaj?

Vsekakor. S tole krizo smo Slovenci doživeli kvantni preskok v informacijsko družbo. Kar naenkrat imamo radi video konference, skupinsko delo preko spleta, plačujemo s kreditnimi karticami, kupujemo na spletu. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178
Zlati partner

PANASONIC SLOVENIJA

, , Tel: 080 080 799
Panasonic je ena največjih svetovnih blagovnih znamk na področju potrošniške elektronike. Že več kot stoletje uporabnike razvaja z najnovejšimi televizijskimi sprejemniki, fotoaparati, ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več