Računalništvo, telefonija
10.12.2007 15:03

Deli z drugimi:

Share

V izboru najboljših zaposlovalcev že več kot 100 podjetij

Dnevnikov medijsko-raziskovalni projekt Zlata nit šele začenja svojo pot, vendar pa je odličen odziv podjetij na povabilo k sodelovanju že presegel pričakovanja. Že v letošnjem letu so se za sodelovanje odločila številna slovenska podjetja, kar poleg potrebe po tovrstnih projektih dokazuje, da se slovenska podjetja zavedajo vrednosti človeškega kapitala in da vedo, da je temelj dolgoročnega uspeha kakovost delovnih mest.

Medijsko-raziskovalni projekt Zlata nit se osredotoča na odnos med zaposlenimi in organizacijo, pri čemer se na podlagi strokovnih raziskav ugotavlja kakovost tega razmerja, z medijsko podprtim izborom najboljših zaposlovalcev pa odpira prostor za promocijo dobrih praks in širšo afirmacijo tistih podjetij, ki morda v širši javnosti niso najbolj prepoznavna. Prijave sodelujočih v letošnjem izboru so zbrane, na podlagi uspešnosti poslovanja, strokovnih raziskav in anketiranja zaposlenih pa bo organizacijski odbor predvidoma do konca januarja prihodnje leto objavil seznam 100 najboljših zaposlovalcev. Sledile mu bodo objava dvajsetih finalistov, slavnostna razglasitev zmagovalca v dveh kategorijah ter podelitev priznanj najboljšim zaposlovalcem.

Pri oblikovanju seznama 100 najboljših zaposlovalcev bodo poleg uspešnosti poslovanja upoštevani izsledki raziskave in opravljene ankete, ki jo raziskovalni center opravlja med zaposlenimi v vseh prijavljenih podjetjih. Vprašalnik za zaposlene se osredotoča na šest področij: 1. odnos med podjetjem in zaposlenim, 2. vloga in kakovost dela posameznika v podjetju, 3. značilnosti organizacijske kulture in klime ter medsebojnih odnosov, 4. podjetnost in inovativnost, 5. kakovost delovnega okolja, 6. osebna rast in razvoj.

Glavni namen projekta Zlata nit je javna promocija dobrih praks, za sodelujoča podjetja, ki se bodo uvrstila med najboljša, pa bo dobrodošlo tudi poročilo, ki ga bodo prejela po koncu izbora. To jim bo za orientacijo in pregled stanja v njihovi organizaciji, ob večletnem sodelovanju v projektu pa jim bo na podlagi primerjav omogočilo jasno sliko razvoja.

Sodelujoča podjetja – struktura
V letošnjem Dnevnikovem izboru 100 najboljših zaposlovalcev sodelujejo podjetja različnih velikosti in različnih dejavnosti. Slaba četrtina je takih z več kot petsto zaposlenimi, največ pa je podjetij z do petdeset zaposlenimi (35 odstotka). 44 odstotkov organizacij je delniških družb, 53 odstotkov pa družb z omejeno odgovornostjo. Če pogledamo strukturo prijavljenih organizacij po dejavnosti, razvrstili smo jih glede na standardno klasifikacijo dejavnosti (SKD), jih je največ (26 odstotkov) iz predelovalne dejavnosti, sledijo organizacije iz dejavnosti trgovine (19 odstotkov), iz dejavnosti poslovanja z nepremičninami in poslovnimi storitvami (18 odstotkov), kamor sodijo tudi računalniške dejavnosti, oglaševanje in različno poslovno svetovanje, iz finančnega posredništva (12 odstotkov), kamor se uvrščata zavarovalništvo dejavnosti bank in posredništvo z vrednostnimi papirji, ter s področja transporta, skladiščenja in zvez (11 odstotka), kamor sodijo telekomunikacije, dejavnosti potovalnih agencij in drugih prometnih agencij.

Podrobnejše informacije o projektu Zlata nit so dosegljive na spletišču http://zaposlitev.dnevnik.si/zlatanit.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več
Srebrni partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35