Računalništvo, telefonija
13.03.2018 05:56

Deli z drugimi:

Share

Uporabniki so bolj zvesti Androidu kot sistemu iOS!

Stopnja lojalnosti med uporabniki Androida znaša kar 91 odstotkov.
Stopnja lojalnosti med uporabniki Androida znaša kar 91 odstotkov.

Izbira mobilnega operacijskega sistema in s tem povezanega pametnega telefona trenutno brez dvoma predstavlja čustveno odločitev med Applovim mobilnim operacijskim sistemom iOS na eni strani in Googlovim sistemom Android na drugi. Ker nakup pametnega mobilnega telefona iPhone ni ravno poceni, ga kupci običajno uporabljajo tudi v primeru, da z njim niso zadovoljni. Po drugi strani pa so uporabniki Androida precej bolj »zvesti« njihovim napravam kot pa uporabniki Applovih pametnih mobilnih telefonov iPhone.

Raziskava analitskega podjetja CIRP je namreč pokazala, da stopnja lojalnosti med uporabniki mobilnega operacijskega sistema Android znaša kar 91 odstotkov. To dejansko pomeni, da je le devet odstotkov uporabnikov takšnih, ki razmišljajo o možnosti prehoda na mobilni operacijski sistem iOS. Po drugi strani pa lojalnost mobilnemu operacijskemu sistemu iOS znaša »le« 86 odstotkov, kar je za pet odstotnih točk manj od konkurence.

Pri tem je zanimivo tudi to, da se je lojalnost do operacijskih sistemov v letu 2017 v primerjavi z letom 2015 precej povečala, kar predstavlja še posebno težavo za proizvajalce mobilnih naprav. Edina možnost za rast prodaje je namreč ta, da pridobijo uporabnike konkurenčnih naprav, kar pa je v praksi vse prej kot enostavno. Najbolj učinkovit način pa za to pa je inovativnost, zato ne preseneča, da proizvajalci pametnih mobilnih telefonov veliko vlagajo prav v inovativnost njihovih izdelkov, pri čemer gre pogosto za prava revolucionarna odkritja. K temu seveda svoj delež pripomore tudi inovativnost in uporabnost samega mobilnega operacijskega sistema.


Prijavi napako v članku