Digitalizacija
24.08.2012 11:04

Deli z drugimi:

Share

Uporabniki mobilnih naprav so naklonjeni mobilnim reklamam

Mobilne platforme postajajo vse bolj pomembne za oglaševanje tako blaga kot storitev!
Mobilne platforme postajajo vse bolj pomembne za oglaševanje tako blaga kot storitev!

Število uporabnikov interneta na pametnih mobilnih telefonih je na Kitajskem konec julija prvič v zgodovini preseglo število tistih, ki za ta namen uporabljajo osebne in prenosne računalnike. Do interneta naj bi skupno dostopalo že okoli 538 milijonov uporabnikov oziroma nekaj več kot 40-odstotkov prebivalcev. Ker se število uporabnikov interneta pametnih mobilnih telefonih povečuje tudi pri nas, ta platforma postaja vse bolj zanimiva tudi za marketing. Glede na raziskavo, ki jo je opravilo združenje Online Publishers Association, bi morali ta vse svoje moči počasi usmeriti v mobilno oglaševanje, saj to vse bolj pridobiva na pomenu.

Raziskava združenja Online Publishers Association, ki je bila opravljena avgusta, je pokazala, da 38-odstotkov uporabnikov pametnih mobilnikov jemlje mobilne oglase na enak način kot tiste, ki so na svetovnem splet. Kar 42-odstotkov anketirancev pa je priznalo, da je tovrstne reklame zelo težko spregledati. Delež uporabnikov, ki za nobeno ceno ne bi kupili izdelka, ki se oglašuje preko mobilne platforme, trenutno znaša le še slabih 28-odstktov. Kar četrtina uporabnikov mobilnikov je priznala, da jih mobilne reklame spodbudijo k temu, da bodisi raziščejo vsebino reklame na svetovnem spletu bodisi izdelek preprosto kupijo.

Preko mobilnih telefonov uporabniki kupujejo predvsem vsebine. Delež teh, ki kupijo izdelek na podlagi mobilnih, oglasov se trenutno giblje okoli slabih 80-odstotkov. Kupcev preostalih dobih se bilje okoli 40-odstotkov. Pri združenju Online Publishers Association so trdno prepričani, da bo mobilno oglaševanje kmalu postalo pomembnejše od spletnega. Zaradi tega raziskovalci marketinške službe širom sveta pozivajo, da naj se čimprej pričnejo s tem ukvarjati. V nasprotnem primeru jih bo konkurenca prehitela tako po levi kot desni.


Prijavi napako v članku

Povezave

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več
Diamantni partner

Hestia Pro d.o.o.

Rakuševa ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 421 01 70