Računalništvo, telefonija
19.01.2017 09:24

Deli z drugimi:

Share

Ukradeni revolucionarni prenosnik na sejmu CES že naprodaj na Kitajskem!

Revolucionarni igričarski prenosni računalnik Razer Project Valerie je na Kitajskem mogoče kupiti za preračunanih 20.300 evrov!
Revolucionarni igričarski prenosni računalnik Razer Project Valerie je na Kitajskem mogoče kupiti za preračunanih 20.300 evrov!

Na začetku januarja smo poročali o tem, da so spretni nepridipravi podjetju Razer na računalniškem sejmu CES ukradli več revolucionarnih prenosnih računalnikov. Tu je šlo za igričarski prenosnik, ki je bil del projekta »Project Valerie«, in je razpolagal s kar tremi nasloni. Ta naj bi najzahtevnejšim ljubiteljem računalniških iger ponujal povsem novo uporabniško izkušnjo, saj jim ponuja tako velik zaslon kot impresivno ločljivost. Zasloni se samodejno »pripeljejo« iz centralnega zaslona in tako oblikujejo celoto, kar pomeni, da je igričarski računalnik med prenosom povsem kompakten.

Sprva se je špekuliralo, da je podjetju Razer prenosne računalnike »Project Valerie« izmaknila konkurenca, saj naj bi s tem pridobila konkurenčno prednost na trgu prenosnikov za računalniške igre. Razer je namreč s prenosnikom predstavil zgolj prototip in ne še končnega izdelka, saj naj bi bil ta igričarjem na voljo šele čez nekaj mesecev. Najnovejši dogodki na kitajskem pa kažejo na to, da revolucionarne prenosne računalnike podjetju Razer ni ukradla konkurenca. Ti so namreč že naprodaj preko kitajskih spletnih strani, pri čemer jih lahko kupi vsak, ki ima veliko pod palcem.

Revolucionarni igričarski prenosni računalnik Razer Project Valerie je bil odkrit na kitajskem spletnem portalu Taobao, ki je namenjen prodaji novih in rabljenih izdelkov. Ker gre za nadvse zanimiv prototip prenosnega računalnika ne preseneča, da je izklicna cena zanj postavljena na kar preračunanih 20.300 evrov. Kot vse kaže so nepridipravi uspeli ukradene prenosnike pretihotapiti na Kitajsko, pri čemer so po vsej verjetnosti uporabili kar običajno pošto.

Pri tem je zanimivo predvsem to, da bi kupec revolucionarnega igričarskega prenosnega računalnika Razer Project Valerie lahko z njim tudi zaužil, in sicer tako, da bi ga vrnil podjetju Razer. Priznani proizvajalec igričarkse opreme namreč zanj ali za koristno informacijo ponuja kar preračunanih 23.400 evrov nagrade. To pomeni, da bi kupec (vsaj v teoriji) za nakupom in predajo prenosnika podjetju Razer zaslužil kar preračunanih 3.100 evrov.


Prijavi napako v članku