Računalništvo, telefonija
22.10.2017 11:15
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Preverite, kako zaseben je vaš profil na Facebooku

Preverite, kako zaseben je vaš profil na Facebooku
Preverite, kako zaseben je vaš profil na Facebooku

Družbeno omrežje Facebook ostaja daleč največji problem, ko govorimo o novodobni zasvojenosti z deljenjem osebnih informacij in s tem povezano zasebnostjo. Že res, da sta tu še Snapchat in Instagram, vendar statistike kažejo, da je glavni krivec »zasvojenosti« prav Facebook. Morda vas raznorazni inspiracijski verzi in nedolžne fotografije s treninga v fitnesu ne bodo stale kaj dosti več kot peščice prijateljev, zna pa se zgoditi, da vaš profil na Facebooku vsebuje vsebine, ki samo čakajo, da vas “zabodejo v hrbet” in se vam neposredno maščujejo.

Če niste povsem prepričani kaj z vašega Facebookovega profila dejansko delite s svetovno javnostjo, vam priporočamo uporabo spletne storitve StalkScan, ki je dosegljiva na spletnem naslovu https://stalkscan.com/. Zanimiva storitev vam bo namreč prikazala informacije, slike in druge podatke z vašega profila, ki naj bi bili očem javnosti skriti, a v resnici niso. Pri tem je treba poudariti to, da spletna storitev StalkScan uporablja le javno dostopna in legalna orodja, namenjena pa je preverjanju nastavitev zasebnosti našega profila.

Poskusite spletno storitev StalkScan tudi sami in preverite, koliko je vaš Facebook profil dejansko zaseben. V primeru, da razkriva preveč, poskrbite za ustrezno nastavitev zasebnosti.


Prijavi napako v članku