Računalništvo, telefonija
12.01.2021 12:28
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prva pametna zapestnica OnePlus

Pametna zapestnica OnePlus Band je pisana na kožo ljubiteljem športa!
Pametna zapestnica OnePlus Band je pisana na kožo ljubiteljem športa!

Pametne zapestnice so nedvomno zelo koristne, če želimo spremljati svoj napredek. Če spremljamo, koliko smo pretekli, koliko kalorij smo porabili in kolikšen je naš povprečen srčni utrip, ostanemo navdušeni nad vadbo in se lažje držimo zadanih ciljev. Prav iz teh razlogov so pametne zapestnice in ročne ure med aktivnimi uporabniki nadvse priljubljene.

Na področje pametnih zapestnic se je s pripravo lastnega izdelka končno spustilo tudi podjetje OnePlus. Gre za pametno zapestnico OnePlus Band, ki se bo brez težav kosala s celotno konkurenco. Novost je opremljena s kakovostnim zaslonom AMOLED z 2,79-centimetrsko oziroma 1,1-palčno diagonalo in ločljivostjo 126 x 294 slikovnih točk. Ker tehta zgolj 22,6 grama, je opremljena z merilnikom kisika v krvi in je vodotesna, pomeni, da jo lahko uporabljamo praktično povsod.

Pametna zapestnica OnePlus Band podpira brezžično povezavo Bluetooth 5.0 in je združljiva z mobilno aplikacijo OnePlus Health, ki deluje na vseh mobilnih napravah z nameščenim mobilnim operacijskim sistemom Android 6 ali novejšim. V napravo je vgrajena baterija zmogljivosti 100 miliamper ur, ki lahko zagotovi do 14 dni delovanja.

Pametna zapestnica bo naprodaj od 13. januarja dalje, in sicer najprej v Indiji. Kmalu jo lahko pričakujemo tudi na ostalih trgih. Novost ne bo pretirano draga, saj bo zanjo treba odšteti zgolj preračunanih 28 evrov. Za nakup dodatnih paščkov pa bo treba primakniti še okoli preračunanih 4,5 evra.


Prijavi napako v članku