Računalništvo, telefonija
19.08.2017 14:15
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Napreden procesor z 10-nanometrsko tehnologijo

Na nove procesorje podjetja Intel Ice Lake bo žal treba počakati do leta 2019.
Na nove procesorje podjetja Intel Ice Lake bo žal treba počakati do leta 2019.

Procesorji AMD so med uporabniki osebnih računalnikov iz dneva v dan bolj priljubljeni, in to predvsem na račun naprednih in zmogljivih procesorjev družine Ryzen Threadripper. To je bil verjetno tudi ključen razlog, zakaj so pri podjetju Intel pošteno zavihali rokave in javnosti predstavili novo generacijo procesorjev družine Ice Lake. Gre za procesorje, ki bodo izdelani s pomočjo 10-nanometrske tehnologije in bodo uporabnikom prinesli večjo zmogljivost ob manjši porabi električne energije. S tem pa bodo seveda največ pridobili uporabniki prenosnih računalnikov.

Na nove Intelove procesorje bo po vsej verjetnosti treba počakati do leta 2019. Najprej bodo seveda na vrsti osebni računalniki, takoj za tem pa bodo sledili še prenosni računalniki in druge mobilne naprave. Še prej pa bodo pri Intelu ponudili v prodajo procesorje s sredicami Coffee Lake, ki so izdelani s pomočjo 14-nanometrske tehnologije. Ti bodo na voljo že na začetku naslednjega leta in bodo brez težav kos tudi najzahtevnejšim nalogam, saj bodo za preračunavanje podatkov uporabljali kar šest fizičnih procesorskih sredic. Zaradi napredne tehnologije izdelave bodo novinci ponujali večjo zmogljivost ob manjši porabi električne energije in bodo namenjeni zahtevnejšim uporabnikom.

Po letu 2020 pa lahko pričakujemo procesorje, ki bodo izdelani s pomočjo 7-nanometrske tehnologije. Ti bodo prinesli še večjo zmogljivost ob zmanjšani porabi električne energije.


Prijavi napako v članku