Računalništvo, telefonija
13.08.2016 09:53

Deli z drugimi:

Share

Tu je nahrbtnik, ki lahko napolni prav vse vaše naprave!

Nahrbtnik HP PowerUP je kot nalašč za tiste, ki mobilne naprave uporabljajo na vsakem koraku.
Nahrbtnik HP PowerUP je kot nalašč za tiste, ki mobilne naprave uporabljajo na vsakem koraku.

Pametnim mobilnim telefonom, tabličnim računalnikom in drugim prenosnim napravam, ki jih potrebujemo v sodobnem življenju na vsakem koraku, se baterije pogosto izpraznijo v nepravem trenutku. Več kot je teh naprav, težje se znajdemo predvsem ko smo na poti. Da našim prenosnim napravam ne bi pošle moči v ključnih trenutkih, so pri podjetju HP pripravili nadvse zanimiv nahrbtnih PowerUP, saj lahko z njim napolnimo prav vse naše mobilne naprave.

V nahrbtniku HP PowerUP je namreč vgrajena zmogljiva baterija kapacitete 22.400 miliamper ur, preko katere lahko sočasno polnimo večje število prenosnih naprav. To zajema tablične računalnike, elektronske knjige, pametne mobilne telefone, prenosne večpredstavnostne naprave, prenosne igralne konzole, prenosne računalnike in še bi lahko naštevali. Vgrajeno baterijo napolnimo kar preko običajnega električnega omrežja, napolnjena baterija pa bo zadoščala, da bomo naš povsem izpraznjen tablični računalnik napolnili do trikrat, pametni mobilni telefon pa celo do desetkrat.

Inženirji podjetja HP so v nahrbtnik PowerUP seveda vgradili senzor za toploto, ki poskrbi, da se baterija med polnjenjem ne bo pregrevala in s tem poškodovala ali celo zagorela. Nahrbtnik je trenutno mogoče prednaročiti na spletni strani Amazon, a ta žal ni ravno poceni (bit.ly/Amazon-HP-Powerup-RN). Podjetje HP namreč za nadvse uporaben pripomoček zahteva kar preračunanih 180 evrov. Nahrbtnik HP PowerUP bo v prosti prodaji mogoče kupiti šele v oktobru.


Prijavi napako v članku