Računalništvo, telefonija
09.03.2020 09:04
Posodobljeno 12 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Trenutno najboljši telefon za zajem fotografij

Trenutno najboljši telefon za zajem fotografij je..
Trenutno najboljši telefon za zajem fotografij je..

Kakovost digitalnih fotoaparatov pametnih mobilnih telefonov je že povsem primerljiva s kompaktnimi fotoaparati nižjega cenovnega razreda, nekateri mobilniki višjega cenovnega razreda pa jih celo prekašajo. Čeprav z njimi lahko brez težav zajemamo tudi zelo kakovostne videoposnetke, ti še pred časom niso bili primerni za zahtevnejše uporabnike. Nikakor pa to ne drži za pametni telefon Oppo Find X2 Pro sej je nedavno prevzel lovoriko trenutno najboljšega pametnega mobilnega telefonov Android za zajem fotografij in videoposnetkov.

Novi pametni mobilni telefon Oppo Find X2 Pro je namreč dobil najboljše ocene na strani DxoMark prav na področju zajema fotografij in videoposnetkov. Novinec za zajem fotografij in videoposnetkov uporablja glavno slikovno tipalo Sony IMX689 ločljivosti 48 milijonov slikovnih točk ter sistem za optično stabilizacijo slike in tehnologijo Sony All Pixel Omni-Directional PDAF. Poleg tega je tu na voljo še širokokotno slikovno tipalo Sony IMX586 ločljivosti 48 milijonov slikovnih točk ter telefoto digitalni fotoaparat ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk, ki ponuja 5-kratno optično povečavo, 10-kratno hibridno povečavo in 60-kratno digitalno povečavo.

Fotografski pametni mobilni telefon Oppo Find X2 Pro ponuja še 17-centimetrski (6,7-palčni) zaslon OLED ločljivosti 3168 x 1440 slikovnih točk in frekvence 120 hercev. Preostala strojna oprema obsega še mobilni procesor Qualcomm Snapdragon 865, 12 gigabajtov sistemskega pomnilnika in vgrajeni pomnilnik do kapacitete 512 gigabajtov. Piko na i pa daje še dvojna baterija kapacitete 2.130 miliamper ur s tehnologijo hitrega polnjenja zmogljivosti 65 vatov.


Prijavi napako v članku