Računalništvo, telefonija
21.05.2018 08:11
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

To so trenutno najbolj zmogljivi telefoni na svetu

Trenutno najzmogljivejši pametnih mobilni telefon je Samsung S9+ (G965U)!
Trenutno najzmogljivejši pametnih mobilni telefon je Samsung S9+ (G965U)!

Zanesenjaki spletnega portala AnTuTu redno objavljajo sezname najzmogljivejših pametnih mobilnih telefonov na trgu in tudi mesec april ni bil nikakršna izjema. Čeprav je merjenje zmogljivosti pri pametnih mobilnih telefonih relativno zahtevno opravilo, merilna programska oprema AnTuTu pokaže, kakšna naj bi bila dejanska zmogljivost procesorja in grafične kartice. Ta podatek naj bi bil dovolj zgovoren predvsem za tiste, ki pri nakupu stavijo izključno na zmogljivost mobilne naprave.

Iz seznama, ki je objavljen na spletni povezavi https://bit.ly/2iWtjpI je razvidna moč najbolj zmogljivih pametnih mobilnih telefonov, ki so z merilnim programom AnTuTu dosegli največje število točk. Največ točk je skupno tokrat zbral pametni mobilni telefon Samsung S9+ (G965U), in sicer kar 264.638. Na drugem mestu s 248.761 točkami najdemo Samsung S9+ (G965N), na tretjem mestu pa najdemo še en pametni mobilni telefon Samsung S9, in sicer Samsung S9 (G960F), saj je zbral 246.448 točk.

Na lestvici desetih najzmogljivejših telefonov v aprilu letošnjega leta najdemo še HUAWEI Mate 10 Pro, OnePlus 5T, HONOR V10, HUAWEI Mate 10, OnePlus 5, Nokia 8 in HUAWEI P20 Pro. Pri tem seznamu je zanimivo predvsem to, da med prvimi desetimi najzmogljivejšimi telefoni ne najdemo pametnih mobilnih telefonov iPhone podjetja Apple. Poleg tega tu še nista bila upoštevana pametna mobilna telefona Nubia Z18 in Oneplus 6, saj sta bila šele predstavljena javnosti.


Prijavi napako v članku