Računalništvo, telefonija
07.09.2018 11:52
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Razlog, zakaj je digitalna asistentka Alexa postala številka ena

Razlog, zakaj je digitalna asistentka Alexa postala številka ena
Razlog, zakaj je digitalna asistentka Alexa postala številka ena

Pametni zvočniki z digitalnimi asistenti so pred leti nastali kot eden izmed številnih eksperimentov in so na trgu bili predstavljeni kot način preizkušanja sprejema s strani potencialnih uporabnikov. Ker pa ti gredo sedaj v prodajo kot za stavo, se zanje odloča vse več proizvajalcev potrošniške elektronike. Trenutno na tem področju prevladuje podjetje Amazon s pametnimi zvočniki, ki temeljijo na osnovi pametne digitalne asistentke Alexa. Ti pa bodo kmalu postali še boljši, saj so programerji podjetja Amazon zanjo pripravili nov model umetne inteligence, ki je sposobna razlikovati pomembna sporočila od nepomembnih. To v praksi pomeni, da prinaša kar šest odstotkov večjo natančnost v primerjavi z obstoječimi rešitvami.

Amazonovi programerji so večjo natančnost dosegli na način, da so oblikovali 21 področji, pri čemer digitalna asistentka Alexa naprej preveri, ali prejeta zahteva pripada katerikoli obstoječi komponenti nevronske mreže Alexa Skills. Če je temu tako, lahko Amazonova digitalna asistentka prepozna ukaz izrečen s strani uporabnika tudi če je prišlo do napak pri izgovarjavi. V nasprotnem primeru oziroma če govora ni mogoče razvrstiti v enega izmed 21 prej omenjenih področji, Alexa prejet »ukaz« enostavno zavrne.

Nov sistem podjetja Amazon med drugim vključuje še boljše prepoznavanje in odstranjevanje hrupa v ozadju ter odstranjevanje nepomembnega govora v ozadju. S tem pa je Alexa dejansko postala konkurenčnejša od sorodnih tehnologiji oziroma rešitev, kot sta Siri in Google Assistant.


Prijavi napako v članku