Računalništvo, telefonija
17.04.2018 19:00

Deli z drugimi:

Share

Tesla zaustavila proizvodnjo Modela 3

Tesla zaustavila proizvodnjo Modela 3
Tesla zaustavila proizvodnjo Modela 3

Tesla je začasno zaustavila proizvodnjo vozila Model 3. BuzzFeed je poročal, da je Elon Musk sprejel pomembno odločitev, ki pa naj ne bi bila posledica krize ali kakršnihkoli težav. Začasna zaustavitev je bil po pisanju portala TechCrunch planirana že dolgo časa, kar je potrdil tudi Teslin predstavnik za odnose z javnostmi: “V našem načrtu je več takih obdobij kar se tiče proizvodnje Modela 3, tako na lokaciji v Fremontu kot v tovarni Gigafactory 1”. Če se sprašujete, zakaj Tesla potrebuje takšne premore, je to za optimiziranje avtomatizacije in ostalih procesov znotraj proizvodne linije. Teslin predstavnik za odnose z javnostmi je poleg tega še dodal, da so takšne poteze za proizvodne linije kot je Teslini nekaj povsem običajnega in ne nekaj novega.

Začasna zaustavitev Tesline proizvodnje Modela 3 je prišla le kratek čas po tem, ko je Elon Musk, generalni izvršni direktor, priznal, da je morda nekoliko pretiraval z avtomatizacijo proizvodnje avtomobilov. “Ja, pretirana avtomatizacija Tesle je bila napaka”, je Musk zapisal na Twitterju pred nekaj dnevi. Priznal je celo, da je bila to njegova napaka in da je sam podcenil ljudi. To priznanje je bilo na sporedu le nekaj dni po tem, ko sta Bernsteinova analitika Max Warburton in Toni Sacconaghi javno spregovorila o možnosti, da je Tesla pretiravala z avtomatizacijo.

Lansko leto avgusta je Tesla naznanila, da pričakuje povečanje proizvodnje na 5.000 Model 3 avtomobilov na teden do konca leta 2017. Od takrat je Tesla kar nekajkrat spremenil cilje. Januarja so pri podjetju zapisali, da pričakujejo do konca tega četrtletja proizvodnjo 2.500 avtomobilov, medtem ko bi številka do konca drugega četrtletja zares naj dosegla 5.000 Modelov 3.


Prijavi napako v članku