Računalništvo, telefonija
06.09.2012 18:22
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Teden računovodij že petič odpira svoja vrata

Gospodarska kriza je v letošnjem letu še globje zarezala v poslovanje mnogih podjetij v Sloveniji. Insolventnost, nezmožnost plačevanja prispevkov, pomanjkanje naročil in odpuščanja delavcev so kruta realnost…Pa vendar dnevno lahko beremo o odprtju novih tovarn, o vlaganju tujega kapitala v obstoječa podjetja in v odpiranje povsem novih podjetij. Žal so to novice iz drugih držav nekdanje Jugoslavije, ne iz Slovenije.
Utrinki s Tedna računovodij 2011
Utrinki s Tedna računovodij 2011

V okviru letošnjega Tedna računovodij, ki 10. septembra odpira vrata udeležencem brezplačnih predavanj, bo največ pozornosti usmerjene v aktualno temo, ki bo v obliki Okrogle mize z naslovom »(Ne)konkurenčnost slovenske davčne zakonodaje v primerjavi z zakonodajo Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine ter Črne gore« potekala v torek 11. septembra od 12.00 – 14.00 ure.

Moderator, gospod Neven Škrokov bo skupaj z gosti iz Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine ter Črne gore skušal najti odgovore na vprašanja kot »Zakaj se multinacionalke odločajo za vodenje svojih podjetij v regiji iz Srbije in Hrvaške in ne iz Slovenije? Zakaj tujci odpirajo tovarne v Srbiji in v BiH, zakaj ne v Sloveniji? Je razlog davčna obremenitev podjetij in zaposlenih?«

Debata bo zagotovo podala nekaj dobrih smernic vsem podjetnikom, ki se odločajo za investicijo v kateri od omenjenih držav.

Teden računovodij, na katerem se, zdaj že tradicionalno, na enem mestu zbere največje število zaposlenih v računovodski stroki, bo letos postregel s kar 35 brezplačnimi strokovnimi in sponzorskimi predavanji.

Letošnji Teden računovodij, ki bo potekal med 10. in 14. septembrom 2012, je že peti po vrsti in veliko je takih, ki se dogodka udeležujejo že od samega začetka. Po besedah Polone Kovač Pikovnik, direktorice Inštituta za računovodstvo, so veseli, da so v tako kratkem času uspeli doseči tako veliko prepoznavnost in vzbuditi toliko zanimanja strokovne javnosti. »Velika obiskanost dogodka – na 35 predavanjih pričakujemo približno 600 udeležencev – je dokaz, da Inštitut ponuja izobraževanja na najvišjem strokovnem nivoju in da se je dogodek uveljavil kot pomembno strokovno srečanje na področju računovodske dejavnosti«, je še povedala.

Namen Tedna računovodij je tudi letos preko predavanj in druženja osvetliti nekatere aktualne tematike s področja računovodstva, financ in davkov, udeležencem omogočiti izmenjavo informacij in mnenj ter v javnosti opozoriti na potrebo po dodatnem izobraževanju računovodij, predvsem zaradi potrebe po dvigu nivoja strokovnosti v računovodski dejavnosti. – Oglasno sporočilo


Prijavi napako v članku