Računalništvo, telefonija
07.12.2012 13:32

Deli z drugimi:

Share

StoreServ, StoreOnce in StoreAll

Vsako leto HP Discover konferenca postreže s številnimi novostmi na vseh področjih, kjer je dejavno podjetje HP. Tako je v ponedeljek njegova storage divizija obelodanila številne novosti in jih hkrati označila za najpomembnejše vse od prevzema podjetja 3PAR leta 2010.
HP 3PAR Store 7400 s štirimi krmilniki
HP 3PAR Store 7400 s štirimi krmilniki

3PAR StoreServ 7000
Glavno vodilo pri razvoju novih produktov je bilo prenos funkcionalnosti, ki so bile doslej dostopne le največjim poslovnim okoljem, tudi med uporabnike v srednje-velikih podjetjih. Med najodmevnejše novice lahko brez dvoma štejemo predstavitev novih HP 3PAR StoreServ 7000 produktov, ki predstavljajo optimalno platformo za Tier1 SAN diskovna polja, ponašajo pa se z občutno nižjo ceno kot dosedanji 3PAR modeli. Modeli so na voljo z dvema ali štirimi krmilniki, lahko pa jih opremimo s trdimi diski (SAS in NL SAS) ter SSD diski. V primeru, da izberemo samo sledenje, dobimo konfiguracijo, ki po navedbah HP-ja zmore več kot 320.000 IOPS. Vsi 3PAR modeli inherentno podpirajo “thin provisioning”, prav tako pa tudi primarno podatkovno deduplikacijo in enkripcijo podatkov, s čimer HP jamči podvojitev gostote virtualnih strežnikov na obstoječi fizični strežniški infrastrukturi. Cene za osnovne konfiguracije so ugodne in sicer je HP 3PAR StoreServ 7200 na voljo od 20.000 EUR naprej, StoreServ 7400 pa od 30.000 EUR naprej. 3PAR StoreServ 7200 oziroma 7400 sta odslej na voljo tudi kot integralni del HP Converged Storage arhitekture (varianta VS3).

Ob tem so novi 3PAR modeli pridobili tudi na enostavnosti uporabe, ki smo jo vajeni iz EVA (Enterprise Virtual Array) sveta in sicer je Command View sedaj na voljo kot zavihek znotraj 3PAR uporabniškega vmesnika. S tem bodo imeli v prihodnje tisti uporabniki, ki bodo migrirali iz EVA na 3PAR bistveno lažje delo, kot doslej. Sicer ni v načrtu, da bi pri HP-ju EVA diskovne sisteme opustili, čeprav predvsem zaradi dodatnih funkcionalnosti spodbujajo uporabnike, da eventuelno presedlajo na 3PAR. InForm OS 10.2. omogoča “on-line” migracijo, ki je na voljo 128 od dneva nakupa brezplačno, potem je licenca plačljiva.

Omeniti gre tudi najavo HP-ja, da bo v letu 2013 na trgu ponudil Priority Optimization programsko opremo, ki bo uporabnikom HP konvergirane infrastrukture omogočala nastavitev SLA nivojev za posamezno skupino odjemalcev ali posamezno aplikacijo.

StoreOnce 2000, 4000 in 6000

Novosti, kot je podpora HP StoreOnce Catalyst programski opremi, najdemo po novem tudi pri modelih StoreOnce 2000 in 4000. Doslej so bili namreč sistemi serije StoreOnce 6000, edini, ki so bili združljivi s HP StoreOnce Catalyst programsko opremo. Le-ta omogoča, da se deduplikacija podatkov izvaja kjerkoli, bodisi na aplikacijskem ali arhivskem strežniku, torej preden se podatki replicirajo na centraliziran HP StoreOnce arhivski sistem, s čimer precej zmanjšamo obremenitev omrežja.

HP StoreOnce 2000 in 4000 sistemi so po novem prenovljeni tudi v delu, ki se nanaša na strojno opremo (Gen8 strežniške šasije), s čimer so inženirji dosegli podvojitev zmogljivosti v primarnem načinu oziroma celo potrojitev z uporabo StoreOnce Catalyst-a. S tem sedaj vse StoreOnce naprave podpirajo deduplikacijo. Znižali so tudi cene in sicer za 25%, s čimer bodo te naprave konkurenčnejše. Uradne cene znašajo okoli 10.000 EUR za serijo 2000 in 25.000 EUR za serijo 4000.

HP StoreOnce Replication Manager je odslej na voljo brezplačno, z njim pa lahko več StoreOnce naprav upravljamo centralizirano.

StoreVirtual VSA
Za potrebe združevanja razpršenih diskovnih kapacitet v centralizirano SAN diskovno polje je že nekaj časa na voljo HP-jeva programska rešitev HP LeftHand Virtual SAN Appliance, ki se po novem imenuje HP StoreVirtual VSA. Več informacij…


StoreAll
HP je predstavil tudi StoreAll sisteme za shranjevanje datotečnih podatkovnih sistemov. Le-ti temeljijo na isti strojni osnovi, kot StoreOnce naprave, le da gre namesto deduplikacijskih naprav za močno skalabilne sisteme, ki lahko zrastejo do 1.000 vozlišč v gruči in do 16 petabajtov kapacitet znotraj ene same domeno. Opremljeni si s t.i. Express Query aplikacijo, ki izdela metadata bazo podatkov, ki uporabnikom omogoča, da iskalne naloge izvajajo do 100.000 krat hitreje, kot z obstoječimi metodami. Sistemi so integrirani s HP Autonomy Intelligent Data operativnim nivojem, ki procesiranje dodeljuejo StoreAll strojni opremi, s čimer precej pohitrimo podatkovno analitiko.

Za več informacij nas obiščite na www.atr.si.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ATR.SIS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ATR.SIS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ATR.SIS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku