Računalništvo, telefonija
25.10.2005 13:34

Deli z drugimi:

Share

Število uporabnikov i-Net Banke strmo narašča


Kar 60 odstotkov vseh komitentov Banke Koper uporablja storitve spletnega bančništva.

Banka Koper sporoča, da število uporabnikov njene spletne i-Net Banke v zadnjem letu strmo narašča. Trenutno ima Banka Koper prek 25.000 uporabnikov spletnega bančništva, kar predstavlja več kot 10-odstotno rast v primerjavi z januarjem 2005. Med njimi je več kot 20.000 fizičnih oseb, skoraj 3.200 pravnih oseb in prek 2.200 zasebnikov. Skupaj z najnovejšimi storitvami, paketoma Burja ter Maestral, se tako uvršča med tehnološko najnaprednejše in uporabniku prijazne banke. Slednje potrjuje velik odziv na brezplačni paket Maestral, saj ga je v enem mesecu od predstavitve prevzelo že več kot 8.000 komitentov.

V Banki Koper komitenti prek elektronskih tržnih poti (bankomati, plačila s karticami na prodajnih mestih, spletna i-Net Banka, trajniki) izvedejo že 85 odstotkov transakcij, le 15 odstotkov pa na bančnem okencu v poslovnih enotah. Kar 60 odstotkov vseh komitentov uporablja spletno i-Net Banko, bodisi za fizične bodisi za pravne osebe ter zasebnike. Pri tem pa so vedno bolj pomembne metode preverjanja pristnosti komitentov, zato je Banka Koper začela izvajati prehod na pametne plačilne kartice, ki uporabljajo čipno tehnologijo. V Banki Koper je od skoraj 192.000 izdanih kartic Activa Maestro in Activa MasterCard pametnih že skoraj 25 odstotkov, prehod kartic Visa in Visa Electron pa je predviden za prihodnje leto.

Novo pametno kartico Activa Maestro in prenosni čitalec naključnih gesel je Banka Koper uporabnikom i-Net Banke ponudila v obliki brezplačnega paketa Maestral in jim tako omogočila popolno mobilnost, preprosto uporabo, predvsem pa visoko varnost v spletnem bančništvu. V prihodnosti bo uporaben tudi pri drugih storitvah, kot sta spletno nakupovanje in telefonska banka Banke Koper – Infotel. Od več kot 8.000 prevzetih paketov Maestral jih je bilo 36 odstotkov v koprski poslovni enoti, medtem ko so tudi uporabniki paketa Burja, predstavljenega marca letos, najštevilčnejši v koprski poslovni enoti, saj predstavljajo 33 odstotkov uporabnikov tega paketa. Sledi jim ljubljanska regija s skoraj 23 odstotki uporabnikov, hitro rast prevzemov pa beležijo tudi ostale poslovne enote po Sloveniji.


Prijavi napako v članku