Računalništvo, telefonija
15.11.2012 09:14
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Srbski predsednik vlade obiskal ComTradov tehnološki center v Ljubljani

Srbski predsednik vlade Ivica Dačić je v sklopu svojega dvodnevnega obiska v Sloveniji našel čas tudi za obisk novega ComTradovega tehnološkega centra za razvoj programske opreme v Ljubljani.
Veselin Jevrosimović, predsednik in lastnik skupine ComTrade, predsednik vlade Republike Srbije Ivica Dačić
Veselin Jevrosimović, predsednik in lastnik skupine ComTrade, predsednik vlade Republike Srbije Ivica Dačić

Zakaj bi srbski predsednik vlade Ivica Dačić obiskal računalniško podjetje v Sloveniji? Ker je ComTrade prvo srbsko podjetje, ki je leta 2008 naredilo ogromno investicijo na slovenskem tržišču (nakup podjetja HERMES SoftLab) in ima danes več kot zadovoljive poslovne rezultate.

Kot smo pred kratkim pisali v reviji Računalniške novice, podjetje ComTrade razvija in implementira napredne programske rešitve za trge ZDA in Evropske Unije ter pokriva različne industrije, med katerimi so področja spletnega igralništva, rešitve za telekomunikacije, sistemi za javno upravo in zdravstvo ter mnoge druge. V novem ComTradovem centru v Ljubljani se nahaja največji center računalništva v oblaku v regiji, kar daje podjetju dovolj kapacitet za razvoj programske opreme in storitev za stranke z vseh celin. Če pogledamo s širše perspektive, je ComTrade največji izvoznik programske opreme na slovenskem trgu z izvozom, ki doslej znaša že več kot pol miljarde dolarjev. Poleg novoodprtega tehnološkega centra v Ljubljani ima podjetje ComTrade v Sloveniji razvojne centre tudi v Mariboru in Novi Gorici.

Predsednik vlade Ivica Dačić je ob obisku pohvalil delovanje podjetja ComTrade in dejal: «Resnično sem zadovoljen, ko vidim, da se gospodarsko sodelovanje vsako leto izboljšuje, še posebej pa mi je v zadovoljstvo, da je srb kupil podjetje v Sloveniji, ki se ukvarja z razvojem visoke tehnologije. Po tem kar sem videl kaj delajo, za koga delajo in razvijajo programske rešitve, je zagotovo ta visoka tehnologija našla pot do končnega kupca z vidika konkurence z največjimi in najmočnejšimi svetovnimi podjetji, ki se ukvarjajo z informacijsko-komunikacijskimi tehnologijami.«


Veselin Jevrosimović, predsednik in lastnik skupine ComTrade, pa je komentiral uradni obisk delegacije iz Srbije: »Postaja vse bolj očitno, da je regionalno sodelovanje edina pot do trajnostne rasti ključnih finančnih parametrov v državah nekdanje Jugoslavije in centralne Evrope. Vesel sem, da vidim, da so tudi politične vodje iz naše regije prišli do podobnega zaključka in da zagotavljajo podporo takim čezmejnim poslovnim podvigom kot jih ima ComTrade.«


Prijavi napako v članku