Računalništvo, telefonija
18.11.2004 13:54

Deli z drugimi:

Share

Spremembe tarifnega sistema klasične telefonije

Telekom Slovenije bo s 1. decembrom spremenil tarifni sistem v mednarodnem telefonskem prometu. Število območij mednarodnega prometa se bo povečalo s sedanjih pet na sedem. Cene klicev v tujino bodo v povprečju nižje, še zlasti v tiste države, s katerimi je največ prometa, medtem ko nižjih cen v času šibkejšega prometa ne bo več. Popusti za poslovne uporabnike za tri izbrane države še naprej ostajajo v veljavi, prav tako pa tudi mobilni dodatki, ki se zaračunavajo glede na višino cene zaključevanja klicev v mobilna omrežja posameznih držav.

Cena minute pogovora z državami v prvem območju mednarodnega prometa bo od 1. decembra veljala 30 SIT skupaj z DDV. To je za skoraj trideset odstotkov manj kot doslej oziroma za deset odstotkov manj, kot je bilo doslej v času šibkejšega prometa. Zaradi teh sprememb tudi ne bo več maloobmejnega prometa z Italijo, saj bo z decembrom cena minute pogovore z našo zahodno sosedo padla pod skupaj dogovorjeno za maloobmejni promet. Minuta pogovora z drugim območjem mednarodnega prometa bo veljala 33,60 SIT, kar je za dvajset odstotkov manj kot doslej oziroma toliko, kot je bila doslej v času šibkejšega prometa. Poslovni uporabniki bodo za ta dva območja lahko uveljavljali 15-odstotni popust.

Cena klicev v tretje območje bodo nižje za 13,3 odstotka in bo znašala 46,80 SIT na minuto, medtem ko se cena klicev v četrto območje se ne bo spreminjala in bo ostala 91,20 SIT na minuto. Pogovori s petim območjem bodo veljali 136,80 SIT, s šestim 234 SIT in s sedmim 732 SIT. Za države od tretjega območja naprej bodo lahko poslovni uporabniki uveljavljali tudi do 30-odstotni popust.


Prijavi napako v članku