Računalništvo, telefonija
09.09.2019 07:50
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Spoznajte Pumino prvo pametno uro

Spoznajte Pumino prvo pametno uro
Spoznajte Pumino prvo pametno uro

Puma se je povezala s podjetjem Fossil Group, da bi stopila na trg pametnih ur. Eno glavnih načel, po katerem je nastajala ura, je bilo to, da dizajn naprave ostane “Pumin”, kar pomeni, da že ob pogledu na pametno uro čutite utrip blagovne znamke. Podobno kot mnoge druge znamke, ki se prvič preizkusijo na trgu pametnih ur, Pumin model poganja procesor Qualcomm Snapdragon Wear 3100. To smo lahko pričakovali, prav tako pa tudi izbiro operacijskega sistema, ki je Googlov sistem Wear OS. Ciljna skupina pametne ure so športniki ali rekreativci, katerim je pomembno, da vseskozi spremljajo svoje dosežke, napredek in tako dosegajo zastavljene cilje.

Glede na to, da je Puma ustvarila uro, ki je namenjena treniranju in vadbi, nekaj podobnega kot MKGO (Michael Kors), dizajn ure sloni na uporabi lahkih materialov. V prvi vrsti gre za najlon in aluminij. Ta dva materiala sta uporabljena za celotno ohišje ure. Pašček ure je narejen tako, da ne drsi, ustvarjalci pa so posebno pozornost namenili temu, da pašček diha. Programsko okolje sloni na uporabi Google Fita, s katerim ura spremlja uporabnikov srčni utrip, vadbe in ostale aktivnosti, kot sta tek in na primer veslanje.

Trend novonastalih pametnih ur s strani blagovnih znamk, ki na prvi pogled niso najbolj domače na tem področju, še narašča. Puma je sicer izrazito športna blagovna znamka, ampak kot vse kaže danes, enostavno moraš biti prisoten na področju tehnologije, če želiš ostati konkurenčen. Pumina prva pametna ura bo na voljo od novembra naprej. Najprej na Pumini uradni spletni strani, potem pa tudi pri določenih prodajalcih. Cena naj bi se gibala okoli 275 ameriških dolarjev (preračunanih 248 evrov). Seveda lahko pričakujemo, da se bo cena razlikovala glede na posamezni trg.


Prijavi napako v članku