Računalništvo, telefonija
28.12.2017 10:11

Deli z drugimi:

Share

Spotify razveselil uporabnike Linuxa. Preverite kako!

Aplikacija Spotify je ponovno na voljo uporabnikom operacijskih sistemov Linux!
Aplikacija Spotify je ponovno na voljo uporabnikom operacijskih sistemov Linux!

Na spletnem portalu Spotify je ljubiteljem glasbe na voljo na desetine milijonov glasbenih datotek, zato ne preseneča, da je ta nadvse priljubljen predvsem med mladimi. Ker priljubljeno glasbeno storitev uporabljajo tudi tisti, ki prisegajo na odprtokodne distribucije operacijskega sistema Linux, so jim programerji podjetja Spotify vendarle prisluhnili. Kljub temu, da so pred časom napovedali, da ne bodo več razvijali, nadgrajevali in ponujali različico svoje programske opreme za Linux, so se na koncu vendarle premislili in ponudili v prenos povem prenovljeno aplikacijo zanje.

Nova glasbena aplikacija za odprtokodni operacijski sistem Linux je na voljo za številne distribucije in sicer Ubuntu, Mint, Manjaro, Debian, Open Suse, Solus ter vse povezane distribucije. Uporabniki novosti ne bodo v ničemer prikrajšani, saj je aplikacija povsem enaka tisti, ki je na voljo za precej bolj razširjena operacijska sistema Windows in MacOS. To pomeni, da je uporabnikom na voljo seznam predvajanja glasbe, videoposnetki, možnost nakupa glasbe, možnost spremljanja dejavnosti prijateljev ter seveda možnost organiziranja in sinhronizacije vsebin z uporabniškim računom.

Poleg tega so pri podjetju Spotify nadgradili še platformo »Spotify for Linux«, zato ni več razloga, zakaj bi se morali uporabniki Linuxa odpovedati tej priljubljeni storitve pretočne glasbe. Če uporabljate operacijski sistem Linux, je Sporify na voljo na povezavi https://snapcraft.io/spotify/.


Prijavi napako v članku