Računalništvo, telefonija
06.05.2005 09:02
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Slovensko društvo za elektronske komunikacije – Vitel

Na Brdu pri Kranju se je zbralo 52 strokovnjakov s področja elektronskih komunikacij ter informacijskih in telekomunikacijskih tehnologij in na ustanovnem občnem zboru ustanovilo Slovensko društvo za elektronske komunikacije – Vitel.

Ustanovnega občnega zbora sta se udeležila tudi mag. Matjaž Janša, v. d. direktorja Direktorata za elektronske komunikacije Ministrstva za gospodarstvo in mag. Tomaž Simonič, v. d. direktorja Agencije za pošto in elektronske komunikacije.

Na ustanovnem občnem zboru so sprejeli ustanovno listino – poslanstvo društva, v kateri so zapisali, da bodo delovali kot civilno društvo ter strokovna in nepolitična organizacija. Svoje delovanje bodo namenili gospodarskemu in družbenemu razvoju, sodelovali bodo pri oblikovanju strokovnih mnenj v procesu oblikovanja zakonodaje in standardizacije na področju elektronskih komunikacij ter informacijskih in telekomunikacijskih tehnologij za informacijsko družbo in družbo znanja. Društvo Vitel bo član Elektrotehniške zveze Slovenije. Nadaljevalo bo s tradicijo organiziranja nacionalnih in mednarodnih strokovnih posvetovanj in delavnic s področja elektronskih komunikacij ter informacijskih in telekomunikacijskih tehnologij. Društvo Vitel bo skrbelo tudi za vsesplošni napredek in rast tehnične kulture, talentov, mladih tehničnih kadrov.

Za nemoteno delovanje društva je bil sprejet Statut društva ter izvoljen 15-članski izvršni odbor, v katerem so vodilni strokovnjaki elektronskih komunikacij iz industrije, telekomunikacijskih operaterjev, univerz in raziskovalnih institucij. Za predsednika društva je bil izvoljen g. Ivo Kranjčevič, za podpredsednika pa mag. Miha Krišelj.


Prijavi napako v članku